Constructia casei

# pereti cortina #cortina #avantaje

Avantajele peretilor cortina pentru cladirile comerciale

De-a lungul anilor, tendintele in materie de arhitectura s-au schimbat semnificativ. In prezent, in marile orase se gasesc cladiri moderne, ce revolutioneaza pe zi ce trece designul exterior si interior. Majoritatea cladirilor comerciale sunt acum prevazute cu pereti cortina din aluminiu, o varianta sigura, moderna si eficienta.

Istoria acestui tip de pereti se intinde pana in epoca medievala, cand castelele se izolau cu inca un strat de material, pe langa cel principal, astfel oferind constructiei un plus de protectie si o zona „tampon” in caz de atacuri inamice. Mecanismul a fost adaptat cu succes vremurilor moderne.

Peretii cortina reprezinta o optiune ideala pentru orice cladire comerciala, fie ca este vorba despre un mall, o cladire cu birouri sau o alta constructie. Afla mai jos toate beneficiile peretilor de acest tip si modul lor de intretinere.

Beneficiile peretilor cortina

Durabilitatea

Unul dintre principalele avantaje ale peretilor de tip de cortina este durabilitatea. Datorita aluminiului, otelului inoxidabil si altor materiale de calitate folosite in constructia lor, peretii cortina au o durata de viata lunga, fiind foarte rezistenti in orice conditii meteorologice.

Astfel, ei reprezinta solutia perfecta pentru orice cladire, asigurand o rezistenta exemplara la furtuni, temperaturi foarte joase sau foarte ridicate, zapada sau vant foarte putenic. Acesti pereti deviaza apa de ploaie, ninsoarea si vantul, protejand structura cladirii si ferind suprafetele exterioare de eroziune si deterioare.

Siguranta

Un alt beneficiu esential este siguranta. Peretii cortina sunt fabricati in asa fel incat sa protejeze cladirea zi de zi, pe termen lung, dar si in situatii extreme, precum cutremure, incendii sau alte fenomene naturale dezastruoase.

Aluminiul are un punct de topire foarte ridicat, acest lucru facandu-l materialul perfect pentru peretii cortina. Asadar, daca doresti sa te asiguri ca folosesti cele mai bune solutii, la Reynaers gasesti pereti cortina din aluminiu pentru orice fel de constructie.

Avand o structura dura si rezistenta, peretii cortina din aluminiu ofera protectie ridicata si in caz de cutremur, impiedicand deplasarea pe orizontala a cladirilor inalte inalte si amortizand socul mecanic.

Versatilitatea

Pe langa caracteristicile tehnice extraordinare, peretii cortina asigura si o versatilitate maxima. Acestia permit construirea unor elemente deosebite de design si proiectarea unor fatade de diferite forme si volume, fiind optiunea preferata a arhitectilor profesionisti.

Peretii cortina sunt disponibili sub mai multe forme, precum suprafete plate sau rotunjite, profiluri 3D si ornamente speciale. Se pot gasi intr-o gama variata de nuante mate sau metalizate, atat pentru exterior, cat si pentru interiorul profilului.

Sustenabilitatea

Peretii cortina sunt fabricati din aluminiu de cea mai buna calitate si nu contin elemente din plastic, spuma sau alte materiale dificil de reciclat, daunatoare mediului inconjurator. Dupa ce peretii cortina nu mai pot fi utilizati, aluminiul se refoloseste pentru fabricarea altor elemente din metal.

De asemenea, izolarea eficienta oferita de peretii cortina ajuta la pastrarea unei temperaturi joase pe timp de vara si a unei temperaturi confortabile in sezonul rece. Astfel, se poate reduce cu usurinta utilizarea energiei electrice si a aparatelor de aer conditionat.

Intretinerea peretilor cortina

Peretii cortina se intretin destul de usor. O curatare obisnuita, efectuata periodic, este suficienta pentru a conserva aspectul ingrijit si pentru a pastra o functionalitate buna. In plus, aluminiul este rezistent la zgarieturi si lovituri, pastrand un aspect ireprosabil in timp.

Totodata, este foarte importanta verificarea periodica a peretilor. Daca se pot observa fisuri, zgarieturi sau chiar portiuni sparte, este necesara interventia imediata si reparatia zonelor afectate, pentru a evita orice deteriorare suplimentara.

Acestea fiind spuse, peretii cortina reprezinta o solutie arhitecturala performanta, accesibila si sustenabila pentru cladirile comerciale moderne. Acestia indeplinesc atat rolul estetic, creand fatade unice, dar si caracteristicile tehnice necesare unui mediu de lucru sigur si confortabil.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului