Constructia casei

#avantaje calorifer fonta #calorifer fonta #calorifer

Avantajele caloriferelor din fonta

Daca nici tu nu gasesti un raspuns concret la intrebarea „Ce calorifer ar trebui sa cumpar?”, speram ca prezentul articol iti va fi de folos. Fara a spune ca suntem fanii unui tip anume, vom vorbi astazi despre popularele calorifere din fonta, ale caror preturi, ce pot parea mari pentru unele persoane, sunt insotite insa de caracteristici pe care trebuie musai sa le cunosti.

Caloriferul din fonta – avantaje

Cand ne gandim la un calorifer din fonta, in minte ne vine acel model care iese in evidenta in apartamentele vechi prin designul nu tocmai placut. in prezent, insa, lucrurile stau altfel.

stiind cat de important este designul pentru clienti, producatorii au dezvoltat produse cu aspect deosebit care, chiar daca isi pastreaza sobrietatea caracteristica, se potrivesc oricarui stil de design interior (altfel spus, modelele din fonta au astazi un design mult mai prietenos). Deseori aceste calorifere sunt vopsite in alb, pentru un plus de eleganta, fiind cel mai des intalnite in locuintele cu decor clasic, unde contribuie la mentinerea echilibrului mult dorit.

Trecand peste estetica, un astfel de model se remarca prin caracteristici de exceptie:

  • Daca esti dispus sa investesti intr-un calorifer performant si durabil, cel din fonta este alegerea ideala, caci durata sa de exploatare poate depasi chiar si 30 de ani;
  • Materialul din care este realizat, fonta, dispune de proprietati anticorozive impresionante si de o rezistenta incredibila la lovituri si socuri mecanice. Ca atare, rezistenta lui este mai mare decat a unui model din otel sau aluminiu;
  • Are cea mai mare inertie termica dintre toate modelele disponibile pe piata, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru ca degaja caldura pentru multa vreme, chiar si dupa ce centrala s-a oprit (chiar daca se incalzeste mai greu la inceput).

Rezumand cele spune anterior, tragem o prima concluzie: cele mai importante atuuri de luat in calcul pentru achizitia unui calorifer de fonta sunt inertia termica si durata mare de exploatare. Fiind deci capabil sa incalzeasca incaperile in mod optim si pentru mult timp, rezistenta lui fiind, de asemenea, remarcabila, putem justifica pretul crescut al acestui model.

Desigur, pretul variaza si in functie de marimea produsului ales, dar si de magazinul din care este achizitionat, caci, asa cum stim, exista comercianti care practica adaosuri comerciale nejustificat de mari. in final, alegerea radiatorului care dispune de cel mai bun raport calitate-pret trebuie facuta doar in urma analizei mai multor oferte de pe piata.

Utilul – gama variata de calorifere din fonta la preturi corecte

Daca este sa vorbim despre magazinele ce comercializeaza calorifere din fonta la preturi corecte, aducem in discutie Utilul. Pe langa preturile accesibile practicate, acesta este cunoscut si pentru calitatea oferita, dar si pentru profesionalismul serviciilor de consiliere.

O singura privire pe site-ul utilul.ro este suficienta pentru a te asigura de oferta variata a magazinului, insa singura metoda de a te convinge si de calitatea acestora este prin achizitie. In cazul in care nu esti sigur de modelul de calorifer pe care ar trebui sa il cumperi pentru a incalzi o camera sau de cat de mare ar trebui sa fie acesta, poti oricand apela la sfatul specialistilor Utilul, care iti stau la dispozitie la numerele de telefon afisate pe site.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea