Constructia casei

# gresie potrivit locuinta # gresie interior #gresie #locuinta

Alegerea gresiei potrivite - Primul pas in amenajarea spatiilor exterioare

Unul dintre cele mai importante elemente de amenajarea a spatiului exterior sunt placile portelanate. Acestea ofera un aspect ingrijit terasei, scarilor exterioare si aleilor oricarei curti. De asemenea, reprezinta o modalitate eleganta de a imbunatati spatiul exterior si de a-l transforma intr-o zona relaxanta pentru a petrece timpul cu familia sau prietenii. In plus, sunt o alternativa excelenta la pavelele inestetice din beton.

Daca esti in cautare de gresie exterior, trebuie sa stii ca exista o gama larga de modele, culori, texturi si dimensiuni. Recomandarea noastra este sa arunci o privire in magazinul online GQS German Quality.

Iti prezentam in continuare cateva sfaturi care sa te ajute in alegerea gresiei potrivite pentru amenajarea spatiilor din afara casei:

  1. Este recomandata utilizarea placilor cu un grad ridicat antiderapare, deoarece in exteriorul casei riscul accidentarilor este crescut. In afara de pericolul evident (cand suprafata este umeda dupa ploaie), aceasta poate deveni alunecoasa si din cauza anumitor elemente naturale existente in mediul inconjurator (frunze, muschi). Tocmai de aceea modelele texturate, poroase si mate sunt preferabile celor lucioase.
  2. O alta caracteristica necesara este rezistenta sporita, atat in ceea ce priveste temperaturile extreme din timpul iernii, respectiv verii, cat si in ceea ce priveste rezistenta la socuri, fiind o zona des tranzitata.
  3. Alege cromatica gresiei in ton cu celelalte obiecte din exteriorul locuintei (usi, gard, elemente decorative din gradina sau terasa).

Alege o culoare potrivita

  • Dupa cum am mentionat mai sus, alegerea nuantei gresiei trebuie sa fie in ton cu celelalte elemente din exteriorul casei tale. Un alt aspect pe care ar trebui sa il iei in considerare in selectarea culorii este cantitatea de lumina naturala pe care o primeste zona unde va fi amplasata gresia. Daca beneficiezi de soare din plin aproape toata ziua, atunci o nuanta stralucitoare poate crea un disconfort vizual. In acest caz iti recomandam o culoare mai inchisa, precum cea din modelul de mai jos. 

Marazzi Rocking Strutturato Tobacco este o serie versatila de gresie portelanata, inspirata de aspectul deosebit al pietrelor naturale cu joc de culori si nuante intense, ce satisface orice necesitate de amenajare a spatiilor de interior sau exterior. O gasesti disponibila in portofoliul GQS German Quality.

  • Pe de alta parte, intr-o curte sau terasa unde lumina patrunde cu dificultate, o gresie in tonuri calde, stralucitoare, este ideala pentru a reflecta si a maximiza lumina disponibila.

Marazzi Treverkheart este un model de gresie portelanata pentru exterior cu aspect realist de stejar. Este o varianta practica si versatila, ce se potriveste oricarui stil de amenajare exterioara. Este ideala atunci cand vrei sa oferi terasei tale un aspect cald, aflat in echilibru cu natura.

Gresia portelanata - o optiune perfecta

Gresia portelanata este o optiune excelenta pentru pavarea spatiilor exterioare. Iata de ce: 

are o rata de absorbtie a apei mai mica de 0,5%, fiind rezistenta la fluctuatiile de temperatura: nu va crapa la temperaturi de inghet si face fata cu brio razelor UV

procesul de fabricatie ii ofera durabilitate, fiind perfecta in zonele cu trafic intens

versatilitate: poate fi utilizata atat pentru spatiile interioare, cat si exterioare, fiind fabricata in texturi, culori si modele variate

rezistenta la pete, umezeala si foc

Acum ca stii ce aspecte trebuie sa iei in considerare in alegerea gresiei de exterior, urmatorul pas este sa o gasesti pe cea potrivita pentru curtea ta. Rasfoieste portofoliul magazinului online GQS German Quality si cu siguranta vei descoperi modelul perfect!

Sursa foto:  germanquality.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului