Constructia casei

#vopsea #rezistenta #ciment #aderenta #materiale de constructie # glet # finisare # suprafete #tencuieli

Alege gletul potrivit pentru proiectul tau

Familiarizarea cu procesul de gletuire este extrem de importanta pentru a duce la bun sfarsit lucrarea pe care intentionezi sa o faci la tine acasa. Specialistii spun ca la fel de importanta este si alegerea tipului de glet. 


Iata cum sa alegi gletul potrivit in functie de proiectul la care lucrezi:

 

1 Suprafata de lucru

Cumpara un glet potrivit pentru tipul de suprafata pe care vei lucra. Gletul se foloseste pentru suprafete netede precum pereti si plafoane, suprafete tencuite traditional, suprafete din ciment etc. Unele tipuri de glet sunt fabricate pentru finisarea placilor de gips carton si a suprafetelor prefabricate de tencuiala, altele sunt recomandate pentru lucrari de renovari si reparatii.


Este important ca gletul sa fie folosit in incaperi uscate, fara umiditate permanenta.

 

2 Finisaj

Opteaza pentru un produs care asigura un finisaj de foarte buna calitate, astfel incat lucrarea finala sa corespunda standardelor impuse: sa fie perfect neteda si de un alb imaculat. Pentru suprafete cu finisaje superioare se foloseste un glet cu formula fortificata.

 

3 Rezistenta

Gletul ales trebuie sa fie un material rezistent din mai multe puncte de vedere. In primul rand, gletul trebuie sa adere foarte bine la suprafata. Aderenta este gandita in functie de tipul de material din care este suprafata respectiva: aderenta la tencuieli pe baza de ciment, betoane monolite, suprafete din ciment-var, betoane prefabricate, tencuieli din ipsos etc.


In al doilea rand, gletul este bine sa fie permeabil la vapori.

 

4 Aderenta la culoare

De multe ori, peste lucrarea cu glet este nevoie de aplicarea unui strat de vopsea. Gletul trebuie sa umple orificiile si fisurile de mici dimensiuni, lasand suprafata fina, permitand vopsirea ulterioara a acesteia.

 

5 Criterii legate de timp

Pentru ca lucrarea cu glet sa reuseasca, sunt foarte importante informatiile legate de timpii de actionare. Detaliile sunt disponibile in fisa tehnica a produsului. De exemplu, o suprafata cu glet poate fi slefuita dupa 24 de ore. Este bine ca incaperea in care se lucreaza sa se situeze intre 5 si 30 grade Celsius, iar suprafata cu glet sa nu se afle in bataia directa a soarelui.


Sursa foto: home-dzine.co.za
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare