Constructia casei

#acoperis durabil #acoperis casa #acoperis

5 detalii care iti garanteaza un acoperis durabil, rezistent la intemperii

Un acoperis bine instalat e facut din material durabil, care poate rezista de la 20 pana la 50 de ani. Cu toate acestea, durata de viata a acoperisului depinde si de modul in care il intretii, dar si de tipul de acoperis care se gaseste cu precadere in zona in care locuiesti.

 

Spre exemplu, sindrila bituminoasa nu e recomandata in zonele in care bate vantul puternic, iar acoperisurile din metal nu sunt tocmai cea mai buna alegere pentru locurile cu multe precipitatii. Inspectiile tehnice regulate si curatarea pot extinde viata acoperisului tau, dar acestea sunt doar lucrurile de baza. Iata cateva sfaturi pentru a avea un acoperis durabil si rezistent la intemperii.

Apeleaza la echipe profesioniste de constructori

Unul dintre motivele pentru care acoperisul tau poate trece testul timpului sunt grinzile. Directia barnelor de lemn determina rezistenta acestuia, iar daca nu sunt montate corect, pot aparea probleme de compresie. Fortele de compresie pot deforma grinzile si pot altera planul pe care acestea il formeaza, mai ales daca grinzile nu sunt bine proptite atunci cand sunt montate. De aceea e bine sa apelezi la echipe de constructori profesionisti atunci cand iti ridici sau repari acoperisul.

Alege un material potrivit pentru acoperis

Pentru construirea capriorilor, lemnul este cel mai comun material utilizat, deoarece este durabil si se lucreaza usor cu acesta. O alta optiune este bambusul, care este durabil, usor si flexibil. Bambusul mai este cunoscut si pentru faptul ca e rezistent la cutremure.

In ce priveste invelitoarea acoperisului, sindrila, tigla si tabla sunt foarte frecvente utilizate pentru construirea caselor din Romania si sunt o alegere foarte buna. Metal, ceramica, beton, pot fi folosite pentru invelitoarea acoperisului atat timp cat structura acestuia nu permine apa sa se infiltreze in fundatie. Exista o varietate de materiale pe care le poti folosi, asa ca cere sfatul echipei de profesionisti pe care o angajezi, deoarece iti va fi de mare folos.

Asigura-te ca acoperis este izolat si ventilat

Pentru a mentine acoperisul intr-o conditie buna, trebuie sa te asiguri ca mansarda ta este izolata corespunzator, astfel incat sa previi formarea vaporilor de apa. O ventilatie potrivita este, de asemenea, cruciala pentru durata de viata a unui acoperis, pentru ca previne daunele care pot fi cauzate de umezeala.

Opteaza pentru ventilarea sistemului de invelitoare ca sa eviti formarea ruginei pe acoperis, mai ales daca ai ales tigla metalica, care poate rugini. Sistemul de ventilare ajuta la crearea unui flux continuu de aer sub tabla, care preia vaporii de aer cald care ies din casa si ii elimina de sub invelitoare, impiedicand producerea umiditatii sub aceasta.

Alege accesoriile potrivite

Acoperisurile care rezista trecerii timpului sunt incomplete fara un sistem pluvial potrivit si alte accesorii specifice, cum sunt suruburile pentru acoperis, care asigura un grad de functionare optima, etanseitate si o rezistenta mai mare. Cel mai bun lucru pe care il poti face in acest sens este sa alegi accesoriile necesare acoperisului de la acelasi furnizor de la care ai achizitionat si invelitoarea, astfel incat sa nu existe diferente calitative, iar componentele sa aiba un aspect estetic.

Alege un furnizor care-ti ofera o garantie mare

Un acoperis rezistent reprezinta o investitie importanta, asadar include in procesul de documentare si verificarea detaliilor care tin de furnizor. Fie ca este vorba despre garantia anticoroziune sau despre o durata de exploatare indelungata, este neaparat necesar sa te asiguri ca invelitoarea vine la pachet cu garantii pe termen lung. Astfel vei putea pastra acoperisul intr-o stare buna fara sa fie nevoie de costuri suplimentare.

Fie ca optezi pentru sindrila bituminoasa sau tabla metalica, exista o multime de materiale durabile pentru invelitoarea acoperisului din care sa alegi. Atat timp cat stii ce se potriveste planurilor tale, tipului de clima in care locuiesti, dar si bugetului tau, nu ar trebui sa ai nicio problema in gasirea acoperisului perfect.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului