Animale de companie

#lei #vanatoare #leoparzi #vanatoare interzisa #zambia

Vanatoarea de lei si leoparzi a fost interzisa in Zambia

Vanatoarea de lei si leoparzi a fost interzisa in Zambia, Sylvia Masebo, ministrul turismului din aceasta tara, precizand ca masura a fost luata din cauza faptului ca numarul felinelor scadea prea repede.

"Nu mai avem suficiente feline pentru a permite vanatoarea, mai ales in contextul in care suntem nevoiti sa ne salvam resursele naturale. Felinele au disparut si niciun efort de convingere din partea vreunui grup sau a vreunui sector al economiei nu ma va determina sa-mi schimb opinia", a declarat Sylvia Masebo pentru AFP.

Ministrul a mai spus ca, desi in fiecare an Zambia obtine trei milioane de dolari in urma partidelor de vanatoare, autoritatile trebuie sa puna in balanta beneficiile si sa ia in calcul faptul ca aceste specii de animale dispar rapid.

"Turistii vin in Zambia sa vada leul, iar daca noi nu vom avea lei in tara va insemna ca nu vom avea nici industrie a turismului", a adaugat Masebo.

Se estimeaza ca numarul leilor din acest stat este cuprins intre 2.501 si 4.649, cel al leoparzilor ramanand necunoscut.

Zambia nu este singura tara africana care a luat aceasta masura. Autoritatile din Botswana au decis recent ca din 2014 toate formele de vanatoare sa fie interzise.

Sursa foto: nationalgeographic.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.