Animale de companie

#varsta vaccin pisica #varsta vaccin #rapel vaccin #schema vaccinare pisica #vaccinare pisica #vaccin pisici #pisici #vaccin #animale de companie

Vaccinarea pisicii. Afla ce vaccinuri trebuie sa ii faci si cand

Vaccinarea pisicii nu este obligatorie (cu exceptia vaccinului antirabic) insa este esentiala daca vrei ca mica felina sa nu contracteze de boli contagioase. Este important de mentionat ca in primii doi ani de viata pisicile au un sistem imunitar insuficient dezvoltat si sunt predispuse imbolnavirilor, chiar daca nu intra in contact cu alte animale sau nu ies in curte.

La ce vasta se face primul vaccin

Inainte de a incepe vaccinarea pisicii trebuie sa verifici daca acesta are purici. In acest caz, se va aplica un tratament antipurici special pentu puii de pisica (de preferat la cabinetul veterinar) si se va face o deparazitare interna, cu rapel la doua saptamani.

Primul vaccin se poate face incepand cu varsta de 10-12 saptamani a puiului de pisica.

Pentru a fi eficiente vaccinurile trebuie repetate. Rapelurile fiind la o luna de la primul vaccin urmand ca urmatorul vaccin sa se faca la varsta de un an. Dupa ce pisica a implinit vasta de un an, vaccinuilese vor repeta anual.

Vaccinul antirabic este obligatoriu prin lege! Acesta se face prima data la varsta de trei luni, urmand ca apoi sa se faca un rapel al vaccinului, anual.

Vaccinurile le asigura pisicilor protectie impotriva umatoarelor afectiuni contagioase:

  • peritonita infectioasa felina (FIP virus)
  • enterita infectioasa (panleucopeniei)
  • rinotraheita infectioasa (virusul herpes)
  • rabie
  • leucoza felina
  • caliciviroza

ATENTIE! Este foarte important sa se respecte termenul dat de medicul veterinar, pentru a evita ca felina sa contacteze virusi care ii pot pune sanatatea in pericol. Chiar daca animalul este tinut in apartament si nu intra in contact cu alte animale nu este ferit de aceste boli. Multi dintre virusi pot fi adusi in casa pe incatamintea ta sau chiar pe haine daca intrii in contact cu alti posesori de animale.

Sursa foto: parade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea