Animale de companie

#schimbari climatice #panda #ursi panda

Ursii panda, amenintati cu disparitia de schimbarile climatice

Schimbarile climatice risca sa decimeze pana la sfarsitul secolului populatia de ursi panda din regiunile izolate din China. Potrivit unui studiu recent, peste 80% din ursii panda din Muntii Qinling din China ar putea disparea.

Noile descoperiri arata impactul major pe care il are mediul asupra animalelor. 99% din mancarea pe care o consuma ursii panda este reprezentata de bambus. Astfel, daca bambusul nu va mai exista, ca urmare a schimbarilor de clima, ursii panda nu vor putea supravietui.

Cu un efectiv de aproximativ 1.600 de animale care traiesc in salbaticie, ursii panda sunt unele dintre cele mai amenintate specii din lume. Pana in prezent, insa, a fost analizat doar impactul pe care oamenii il au asupra populatiei de ursi panda. Cu toate acestea, si climatul reprezinta un factor important, care isi pune amprenta asupra disponibilitatii surselor de apa si de mancare.

Astfel, atunci cand incearca sa protejeze populatia de ursi panda, specialistii trebuie sa ia in considerare si mediul climatic si conservarea acestuia, adoptand masuri specifice.

Sursa foto: youmightbe-doingitwrong.blogspot.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.