Animale de companie

#caini #calatorie #ingrijire #vacanta

Tu mergi cu cainele in vacanta?

Daca te-ai hotarat sa pleci in vacanta si doresti sa iei si cainele cu tine, ar trebui mai intai sa te gandesti la cateva lucruri importante, cum ar fi siguranta patrupedului, cazarea etc. Vacanta trebuie planificata din timp pentru a nu avea surprize neplacute.

 

Alege destinatia si fa bagajele

 

Odata ce ai hotarat destinatia in care vei merge, cauta un hotel sau o pensiune care iti permite accesul cu animalul. Din pacate sunt destul de putine astfel de localuri, asadar va trebui sa faci o rezervare din timp. Un alt lucru important pe care trebuie sa-l stii este faptul ca taxele de cazare pentru caini pot fi destul de ridicate.

Inainte de a pleca, nu uita sa te uiti in carnetul de sanatate si sa verifici daca animalul are controalele veterinare si vaccinurile la zi. De asemenea, este bine sa faci un control veterinar suplimentar inainte de vacanta, pentru a te asigura ca animalul este sanatos si calatoria nu-i va face rau.

Siguranta cainelui este un alt factor pe care trebuie sa-l ai in grija. Asadar, atunci cand faci bagajele, nu uita sa iei:

  •  bolurile de hrana si mancare ale cainelui;
  •  zgarda si lesa ;
  •  botnita, in cazul unui caine agresiv;
  •  cel putin una din jucariile preferate ale acestuia;
  •  trusa speciala de prim ajutor, daca ai;
  •  peria;
  •  saculeti menajeri speciali pentru strangerea fecalelor;
  •  zgarda antipurici si/sau o solutie anti- purici .

 

Asigura-te ca animalul este in siguranta

 

Odata ajunsi la destinatie, nu lasa cainele sa faca doar ceea ce-si doreste. Chiar daca tu esti in concediu si vrei sa te distrezi sau sa te relaxezi, cainele va avea in continuare acelasi comportament si poate deveni suparator pentru persoanele din jur. Iata cateva reguli de care trebuie sa tii cont:

 

1 Nu lasa niciodata cainele in masina. Chiar daca pleci doar pentru cateva minute, nu lasa animalul singur in masina.

ATENTIE! Razele soarelui vor incinge imediat caroseria, iar aerul din interior se va incalzi si va deveni greu de respirat pentru caine. Daca este lasat in masina, acesta poate muri in mai putin de o ora.

De asemenea, in timpul calatoriei cu masina, asigura-te ca animalul nu poate scoate capul pe geam. Desi ii poate face placere, acesta poate raci usor sau in cazuri grave poate face otita din cauza curentilor puternici de aer. Totodata, este indicat sa nu dai drumu la maxim aparatului de aer conditionat.

In cazul parcurgerii unui drum lung pana la destinatie, asigura-i cainelui necesarul de apa si mancare.


2 Tine tot timpul cainele in lesa. Astfel te vei putea asigura ca animalul nu se va indeparta de tine foarte mult, existand si riscul sa-l pierzi. In plus, vei preveni un comportament inadecvat din partea lui fata de alti caini sau persoane straine.


3 Nu uita in camera de hotel bolul pentru apa. Zilele insorite ii pot provoca sete animalului, asadar pentru a preveni deshidratarea acestuia este important sa ai in permanenta apa proaspata la tine. De asemenea, daca planuiesti sa faci plimbari lungi si sa nu te intorci in camera pentru o perioada mai idelungata, ia cu tine si cateva gustari pe care sa i le dai in cazul in care i se face foame.


4 Ia o paturica si o umbrela daca mergi la plaja. Daca mergi la mare asigura-te ca iei cu tine o umbrela de plaja. Nu uita sa iei si o patura speciala pe care sa stea caine. Nisipul fierbinte ii poate provoca arsuri la labute, iar soarele ii poate provoca insolatii sau arsuri ale pielii, in special in zona nasului si a urechii, unde acesta este mai sensibil.


5 Nu-l lasa sa manance de pe jos sau sa bea apa sarata. In zonele turistice pot fi intalnite multe resturi aruncate la voia intamplarii, asadar ai grija ca animalul sa nu intre in contact cu ele, pentru a preveni imbolnavirea acestuia. De asemenea, daca mergi la mare, asigura-te ca nu va bea apa sarata deoarece ii poate face rau la stomac, provocandu-i diaree.


6 Fa curatenie in urma animalului. Indiferent daca te afli pe plaja sau la munte este foarte important sa pastrezi curatenia mediului inconjurator. Asadar, curata de fiecare data fecalele lasate in urma de animalul tau. Totodata vei evita sa iei o amenda consistenta.


7 Spala cainele. Daca animalul a facut baie in mare, intr-un lac de la munte sau rau este foarte important sa-l speli. Pentru a elimina murdaria din apa sau apa sarata este suficient doar sa-l clatesti. In schimb, daca animalul are pielea sensibila si doresti sa te asiguri ca nu a contactat vreo bacterie, este obligatorie samponarea.


8 Asigura-te ca nu a luat purici. Dupa fiecare plimbare controleaza cainele pentru a te asigura ca nu s-a infestat cu purici sau capuse . O lesa anti-purici poate fi utila in cazul unei vacante. Daca totusi animalul s-a infestat cu purici, administreaza-i imediat o solutie speciala, pentru a scapa cat mai rapid de ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea