Animale de companie

#veverita #veretita siberiana #ingrijire veverita

Tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea veveritei siberiene

Veverita siberiana este un animal de companie adorabil, insa are nevoie de rabdare, afectiune si ingrijire speciala. Spre deosebire de alte rozatoare, veverita siberiana nu este un animal potrivit pentru o familie cu copii, pentru ca este greu de stapanit.

Iata de ce trebuie sa tii cont daca iti doresti o veverita siberiana ca animal de companie.


1. Ingrijirea veveritei siberiene este costisitoare

Pe langa faptul ca acest animalut are un pret ridicat (in jur de 500 de lei), are nevoie de accesorii speciale. Astfel, cusca si jucariile ajung sa aiba un pret apropiat celui de achizitie.


2. Veverita siberiana are nevoie de mult spatiu

Simpatica rozatoare este un animalut plin de energie, pe care si-o consuma alergand prin cusca sau catarandu-se pe gratiile acesteia. Are nevoie de o cusca spatioasa, cu gratii inalte de metal, astfel incat sa nu poata evada.

In unele cazuri, proprietarii de veverita siberiana decid sa-i ofere mai multa libertate si o elibereaza din cusca. Poti face si tu acest lucru, dar ai grija sa iti securizezi locuinta. Animalutul cu coada stufoasa nu este atat de inocent pe cat pare - adora sa rontaie tot ce-i pica in cale! Ai grija sa tii ascunse cablurile electrice si sa protejezi picioarele meselor si ale scaunelor.


3. Veverita siberiana are o alimentatie speciala

Acest animalut are nevoie de o dieta diversificata, cu fructe, seminte, legume sau insecte. Micuta rozatoare apreciaza foarte mult si nucile sau alunele de padure, dar nu refuza nici semintele sau legumele uscate. In pet-shop-uri se gasesc batoane pentru rozatoare speciale, pe care i le poti oferi ca recompensa ori de cate ori simti nevoia.

Pe langa necesitatile de hrana, veverita siberiana are nevoie in permanenta de apa proaspata.


4. Veverita siberiana este un animal solitar si nu accepta companie

Daca te-ai gandit sa iti iei mai multe veverite siberiene, trebuie sa ai in vedere ca aceste rozatoare sunt animale solitare, iar luptele pentru teritoriu sunt frecvente. Poti creste mai mult de un exemplar, cu conditia ca acestea sa fie in acelasi camin inca de mici.


5. Veverita siberiana are nevoie de afectiune si socializare

Micuta vietate are nevoie de o atentie speciala, iar socializarea trebuie inceputa cat mai devreme. Nu-ti neglija animalutul de companie si nu il lasa prea mult timp singur, deoarece tinde sa revina la comportamentul salbatic.

Sursa foto: internetlocalclassifieds.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea