Animale de companie

#doberman #caini de paza #ciobanesc caucazian #ciobanesc german #mastiff

Top 5 cei mai buni caini de paza

Cainii de paza sunt in stare sa confrunte orice si pe oricine atunci cand simt ca este necesar sa isi apere casa si familia. Acestia au de obicei dimensiuni mari, iar daca sunt bine ingrijiti, pot deveni adevarate garzi de corp.



Dincolo de protectia si agresivitatea de care dau dovada in fata posibililor inamici, cainii din aceste rase pot fi adevarati companioni si prieteni de joaca ai copiilor. Tot ce trebuie este un instructaj bine realizat, de la o varsta frageda.

Iata care sunt cei mai buni caini de paza:


1 Ciobanesc caucazian


Ciobanescul caucazian poate atinge o greutate 46 si 70 de kg (la maturitate) si o inaltime de pana la 80 de centimetri. Din cauza dimensiunilor sale mari, ciobanescul caucazian are nevoie de mult spatiu pentru a se dezvolta intr-un mod armonios.

Ca si rasa, cainele este mereu in alerta, pregatit in orice clipa sa reactioneze agresiv pentru a-si apara stapanii si teritoriul. In scopul de a tempera gradul de agresiune, este necesar sa fie invat sa socializeze inca de cand este pui.


2 Mastiff argentinian


Mastifful argentinian este un caine care inspira sentimentul de frica inca de la contactul vizual. Acesta este foarte impunator si este un caine care are simtul proprietatii foarte dezvoltat.

Mastiffful argentinian nu tolereaza prea bine alte animale in preajma sa si poate fi foarte periculos daca este provocat.


3 Bullmastiff


Bullmastiff-ul este o rasa foarte energica, robusta si mereu in alerta. Mai mult decat atat, bullmastiff-ul este considerat a fi unul dintre cei mai buni caini de paza din lume. In secolul al 19-lea, cainii din aceasta rasa au fost utilizati pentru a tine braconierii la distanta.

Un astfel de caine isi asculta instinctul si reuseste sa separe foarte rapid prietenii de posibilii inamici.

Acesti caini ajung pana la inaltimea de 69 de centimetri si o greutate de maxim 60 de kg.


4 Ciobanesc german


Ciobanescul german cantareste intre 22 si 40 de kilograme si atinge o inaltime de 60 de centimetri. Acesta este un aparator neinfricat al familiei si are un comportament responsabil, mai ales atunci cand are copii in preajma sa.

Inteligenta si capacitatea de invatare fac din acest caine, un paznic perfect pentru familiile cu copii.


5 Doberman


Dobermanul este un caine extrem de inteligent, loial, puternic, agil si mereu in alerta. Chiar daca este recunoscut pentru comportamentul agresiv, acesta poate fi controlat cu usurinta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului