Animale de companie

#animale #caini #studiu animale

Studiu: Prezenta cainilor de companie la serviciu creste productivitatea si reduce stresul

Un studiu realizat recent de cercetatori americani a scos la iveala un lucru surprinzator. Angajatii care merg cu animalul de companie la serviciu sunt mai relaxati si mai eficienti decat cei care nu o fac.

Cercetatorii americani au realizat si un experiment, care s-a bazat pe analiza comportamentului a 76 de angajati in momentele in care erau singuri la serviciu si in cele in care erau insotiti de animalul de companie.

Pe baza studierii comportamentului acestora, oamenii de stiinta au descoperit ca diferentele intre nivelul de stres si productivitate la locul de munca erau foarte mari intre perioadele in care isi luau animalul de companie dupa ei fata de cele in care erau neinsotiti.

Rezultatele studiului, publicate in ultima editie a International Journal of Workplace Health Management, au evidentiat faptul ca prezenta animalelor de companie la serviciu ii ajuta pe angajati sa combata stresul si sa fie mai productivi decat de obicei. In plus, se pare ca cei care vin cu patrupezii la munca sunt mai sociabili cu cei din jur decat de obicei.


foto : sfgate.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.