Animale de companie

# de ce urascc pisicile apa #apa #pisici #animale de companie

STUDIU! De ce urasc pisicile apa – ce au descoperit expertii

Multe persoane se intreaba de ce pisicile urasca atat de mult apa. Exista si exceptii de la regula, insa cele mai multe pisici (peste 90%) uras apa, iar momentul imbaierii este un chin atat pentru feline cat si pentru stapanii acestora.

Se pare insa ca acest comportament al pisicilor are explicatii simple. Specialistii au descoperit mai multe teorii pentru care pisicile domestice ajung sa urasca apa. Iata care sunt acestea, potrivit rd.com.

Si-au invatat lectia

Pisicile care iau contact cu apa intr-un mod neplacut se vor feri de aceasta tot restul vietii. In schimb, pentru unele pisici imbairea poate fi mai usor tolerata, chiar daca nu se va numara printre activitatile lor vavorite.

“Atunci cand o pisica se uda, blana ei devine mai grea si mai rece si mai neconfortabila. Poate sa dureze foarte mult timp pana cand blana ei se usuca,” a declarat Eve Elektra Cohen, medic veterinar.

“Un alt aspect al discomfortului il reprezinta faptul ca pisicile sunt rapide si agile si foarte bune la miscari rapide, sarit si echilibru. In apa, simt ca nu au control, pentru ca se misca mai greu,” a adaugat Eve Elektra Cohen.

Teama de necunoscut

Teama de necunoscut este foarte mare pentru pisici. Probabil ai vazut ca se sperie de obiectele pe care nu le stie si se apropie cu greu de acestea pana devin familiare. Tocmai de aceea, pisicile prefera sa pastreze distanta fata de apa. De cele mai multe ori, singurul contact cu apa pe care pisicile il au este castronul cu apa din care beau. 

“La fel ca orice alt lucru necunoscut, reactia instintiva a piscii este de a se teme. Aceasta reactie poate fi agravata daca stapanii au stropit felina cu un pistol cu apa sau cu un pulverizator pentru a o da jos de pe mobila din casa,” a declarat Jennifer Kasten, medic veterinar, pentru rd.com.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea