Animale de companie

#snowshoe #pisici #rase #animale

Snowshoe

Snowshoe este o rasa de pisici relativ noua, oiginara din SUA. Desi rasa este veche de peste 45 ani, aceasta este foarte rara din cauza dificultatii de a crea coloritul adecvat al blanii. Rasa a aparut pentru prima oara datorita unor mutatii genetice la nivelul blanitei.

 

Istoric

 

Snowshoe a aparut pentru prima data in Philadelphia, cand o pisica Siameza a unui crescator a dat nastere a trei pui cu colorit distinct, rezultat in urma unor mutatii genetice. In urma acestei intamplari, crescatoarea Dorothy Hinds-Daughterty a inceput sa promoveze pisicile si a pornit un program de inmultire a rasei. Pentru a obtine noua rasa, aceasta a inmultit Siamezele cu pisici din rasa American Shorthair . Datorita faptului ca puii s-au nascut cu „sosetele” albe, Dorothy a numit noua rasa Snoweshoe.

Crescatoarea a prezentat noile pisici la mai multe expozitii feline, iar acestea au avut un real succes. Cand Dorothy a incetat sa mai reproduca rasa, programul a fost preluat de catre Vikki Olander.

Vikki a scris primul standard al rasei si a reusit sa o inregistreze in cadrul Cat Fanciers Federation si American Cat Asociation, in 1974.

 

Caracteristici fizice

 

Snowshoe este o rasa de pisici de talie mare. Masculii pot atinge o inaltime de 45 cm sau chiar mai mult. Greutatea medie corporala variaza intre 3 si 6 kg.

Capul este de marime medie si are o forma triunghiulara. Urechile au o marime medie, spre mare si sunt usor rotunjite la varf. Ochii sunt ovali si usor inclinati.

Corpul este musculos si solid. Picioarele sunt medii si puternice. Acestea se termina cu labute ovale, de culoare alba. Coada este subtire. Lungimea acesteia este proportionala cu lungimea corpului pisicii.

Corpul este acoperit cu o blana scurta. Urechile, coada, fata si partea de sus a picioarelor sunt de culoare maro inchis, aproape negru. In zona botului pisica are o pata de culoare alba in forma de "v". Labutele sunt de asemene albe, dand impresia ca pisica poarta niste sosetele. Blana de pe restul corpului este maronie, ciocolatie sau in nuante de gri.

 

Temperament

 

Snowshoe sunt in general pisici temperate si afectuoase. Adora sa stea in preajma oamenilor si sa fie mangaiate.
Snowshoe sunt pisici care se adapteaza rapid oricarui mediu de viata si accepta cu usurinta alte animale de companie sau copii.

Spre deosebire de alte rase, Snowshoe nu sunt pisici carora sa el placa sa fie lasate singure acasa pentru perioade indelungate. Din aceasta cauza, crescatorii recomanda ca persoanele foarte ocupate care isi doresc o pisica apartinand acestei rase, sa adopte doua. In acest fel pisicile isi vor tine de urat reciproc.

Snowshoe nu sunt pisici la fel de zgomotoase precum siamezele. Desi acestea miorlaie destul de des, prefera sa miorlaie incet, pe un ton jos.

Sunt pisici inteligente. Ele pot invata rapid cum sa deschida usile de la apartament pentru a trece dintr-o incapere in alta. De asemenea, pot invata diferite trucuri cu rapiditate.

 

Sanatate

 

Pana in prezent nu au fost raportate probleme de sanatate specifice rasei.

Speranta de viata a pisicilor Snowshoe este de 13-15 ani.

Sursa foto : www.pictures-of-cats.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului