Animale de companie

#reptile #iguana #ingrijire iguana

Sfaturi esentiale pentru ingrijirea iguanei

Iguana este un animal de companie grozav. Acesta nu iti deranjeaza vecinii, nu face galagie si nu te trezeste la ora 6 dimineata pentru ca trebuie sa il scoti la plimbare. Totusi, chiar si atunci cand ai o iguana, este necesar sa fii responsabil. Pentru acest lucru, trebuie, in primul rand, sa ingrijesti corespunzator iguana.


Acvariul iguanei


Atunci cand achizitionezi un acvariu pentru iguana, trebuie sa te asiguri ca acesta va fi suficient de mare si incapator chiar si atunci cand iguana va ajunge la maturitate. Desi iguanele sunt destul de mici atunci cand sunt pui, acestea pot atinge o dimensiune impresionanta intr-un timp destul de scurt. De asemenea, nu uita ca in acvariu va trebui sa mai asezi si
pietre si alte accesorii pentru a crea un mediu confortabil pentru soparla.

In acelasi timp, asigura-te ca acvariul va avea loc acolo unde vrei sa il asezi - evita surprizele neplacute in care comanzi acvariul pentru iguana, iar cand ajunge acasa realizezi ca acesta este prea mare si ca trebuie sa faci planuri noi si eventual chiar si modificari.


Ingrjirea iguanei


Un aspect foarte important este ca iguana trebuie sa petreaca foarte mult timp sub razele fierbinti ale soarelui. Fiind vorba despre o reptila cu sange rece, iguana are nevoie de multa caldura pentru a echilibra temperatura corpului. In cazul in care lumina naturala si razele soarelui nu ajung prea usor la acvariul iguanei, ultima solutie este sa achizitionezi un sistem de iluminare si incalzire, potrivit pentru dimensiunea reptilei.


Hranirea iguanei


Iguana consuma cu placere verdeturi de orice fel, insa acestea mananca si varza boabe de mustar, napi, papadie, coriandru, patrunjel etc. De asemenea, morcovii, ardeii grasi si merele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia iguanei. Si apa proaspata, schimbata zilnic este esentiala pentru iguana.

Un alt lucru foarte important este ca iguana sa primeasca saptamanal o doza de calciu pentru a preveni eventualele probleme de sanatate, specifice soparlei. De obicei este vorba despre probleme care apar la nivelul pielii si unghiilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea