Animale de companie

#animale de companie #alimentatie pisici #alimentatie caini #alimentatie animale

Semne ca trebuie sa schimbi alimentatia animalelor de companie

Este un mit faptul ca animalele de companie trebuie hranite cu acelasi tip de hrana pe parcursul intregii vieti. Adevarul este ca nevoile nutritionale ale animalelor se schimba in timp, in functie de starea generala de sanatate sau de nivelul de activitate.

Iata cateva semne tipice ca prietenul tau necuvantator are nevoie sa ii schimbi mancarea cu care l-ai obisnuit.


Animalul de companie are blana mata

Alimentatia bogata in acizi grasi este esentiala pentru mentinerea sanatoasa a pielii animalului de companie. Acest lucru se reflecta si la nivelul blanii, care este stralucitoare si supla. Pe piata se gasesc foarte multe tipuri de hrana pentru pisici si caini care sunt destinate pentru piele si blana, astfel ca este bine sa le alegi pe cele care contin acizi grasi omega 3 si omega 6.


Animalul de companie este letargic

Daca animalul tau de companie a trecut recent prin evenimente traumatizante, este normal sa se simta slabit si sa fie mai putin activ ca de obicei. Alimentele bogate in antioxidanti stimuleaza intregul organism al animalului, ajutandu-l sa isi revina in scurta vreme.


Animalul de companie este senior

In functie de dimensiunea lor, cainii si pisicile sunt considerate senioare in jurul varstei de 5-7 ani. Astfel, pe masura ce animalul inainteaza in varsta, organismul lui are nevoie de alti nutrienti.

Daca pisica sau cainele tau sunt seniori, este bine sa le oferi hrana speciala, cu mai putine calorii, insa bogata in fibre.


Animalul de companie s-a ingrasat

Animalele de companie, in special pisicile, se pot ingrasa foarte mult daca nu fac suficienta miscare. Daca observi ca talia animalelor tale a luat proportii, ofera-le hrana cu mai putine calorii si stimuleaza-le sa fie mai active.

De asemenea, hrana trebuie sa contina vitamine, minerale, antioxidanti si nutrienti esentiali.


Animalul de companie are probleme gastrointestinale

Flatulenta, diareea sau deranjamentele stomacale sunt semne ale intolerantei la anumite ingrediente din hrana pe care o oferi animalelor tale de companie. In astfel de situatii este indicat sa alegi hrana speciala, delicata cu stomacul animalelor.


Animalul de companie are alergie

Alimentele pe care le oferi animelor de companie pot contine substante periculoase, care cauzeaza diverse alergii. Daca pisicuta sau catelusul tau se scarpina intens si stranuta continuu, este indicat sa schimbi hrana. Pe piata se gasesc cateva sortimente de hrana antialergica, pe care sa o iei in considerare.

Sursa foto: natural-foods.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea