Animale de companie

#shelkirk rex #rase #pisici #animale

Selkirk Rex

Selkirk Rex este o rasa de pisici cu parul foarte ondulat si lung. Ea este diferita de toate rasele Rex. Spre deosebire de Cornish Rex si Devon Rex , rase cu parul foarte scurt, sau cu zone in care acesta lipseste partial, Selkirk Rex este o rasa cu blana deasa si lunga.

 

Istoric

 

Selkirk Rex isi are originile in Montana, America. Este o rasa recenta, ea fiind descoperita in anul 1987, cand o pisica salvata a dat nastere unor pui. Unul dintre puii nascuti avea blana neobisnuit de ondulata. Puiul a fost adoptat de un crescator de pisici Persane, care a numit pisica Miss DePesto.

Pisica a fost incrucisata cu un mascul de culoare neagra din rasa Persana si a dat nastere a trei pisoi cu blana ondulata (avand blana identica cu a mamei) si altor 3 pisoi cu blana dreapta. Acest lucru a demonstrat ca gena responsabila cu aspectul neobisnuit al blanitei este transmisa genetic. Exemplarele din rasa Selkirk Rex au fost create atat cu par lung cat si cu par de lungime medie.

Rasa a fost acceptata de catre Asociatia Felina Internationala in anul 1992.

 

Aspect

 

Selkirk Rex este o pisica de dimensiuni mari, cu un corp solid, asemanator cu cel al British Shorthair . Blana este moale si are un aspect lanos, cu bucle largi. O alta caracteristica mai putin obisnuita este faptul ca si mustatile sunt ondulate.

Capul este rotund, cu obraji proeminenti. Pisicile au ochi mari si rotunzi. Acestia au colturile interioare si exterioare la acelasi nivel. Urechile sunt de dimensiuni medii, rotunjite spre varf. Botul pisicii este putin turtit.

La constituirea rasei au mai contribuit si alte psici precum American Shorthair , Persana, Himalayana, exotic shorthair si British Shorthair.

Rasa este acceptata in toate variantele de culori si combinatii de culori.

 

Temperament

 

Temperamentul pisicilor din rasa Selkirk Rex este preluat de la rasele utilizate pentru obtinerea acesteia. Ele au capatat caracterul rezervat al British Shorthair, natura lingusitoare a Persanelor si spiritul ludic al Exotic Shorthair. Selkirk Rex sunt pisici rabdatoare, tolerante si iubitoare. Sunt animalele perfecte pentru familiile cu copii sau pentru familiile care au alte animale de companie.

 

Ingrijire

 

Selkirk Rex are o blana foarte deasa, cu predispozitie la incalcire. Din aceasta cauza se recomanda perierea zilnica a blanii pentru a preveni aparitia smocurilor de par.

 

Sanatate

 

Nu s-au inregistrat pana acum probleme de sanatate comune la aceasta rasa.Este o rasa de pisici extrem de rezistenta la boli. Cu toate acestea, la nivelul botului pot aparea dermatite din cauza cutelor prezente si a scurgerilor lacrimale. Din aceasta cauza se recomanda stergerea periodica a lacrimilor pisicii cu un prosop uscat si curat.

Sursa foto : www.mycatclub.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea