Animale de companie

#rechini #rechin #rechini de recif #specii rechini

Rechinii de recif, pe cale de disparitie din cauza oamenilor

Populatia rechinilor de recif din Oceanul Pacific a intregistrat o scadere de peste 90% in ultimele decenii, iar ultimele studii, publicate in jurnalul Conservation Biology, au aratat ca cea mai mare parte din vina pentru acest efect o poarta omul.

Cercetatorii americani, care au condus studiul privind declinul numarului de rechini de recif din Oceanul Pacific, au ajuns la o concluzie ingrijoratoare, relateaza descopera.ro.

Acestia au constatat ca de cate ori populatii de rechini se stabilizeaza in zone apropiate de asezari umane, mor mai repede. Astfel, atunci cand acestia isi stabilesc habitatul in zone izolate de asezari umane, densitatea populatiei lor creste.

Potrivit cercetatorilor, influenta exercitatata de factorul uman asupra rechinilor de recif pare sa fie mai mare chiar si decat calitatea habitatului sau factorii oceanografici.

Expertii vor sa stabileasca, in continuare, care este explicatia exacta a faptului ca rechinii de recif dispar in preajma sezamintelor umane, luand in calcul in principal suprapescuirea acestora sau suprapescuirea hranei lor.

Foto: Ryanphotographic.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.