Animale de companie

#pisici #rase de pisici #alergii #persoane alergice

Rase de pisici pentru persoanele alergice

Iti plac pisicile, insa esti alergic la parul acestora? Nu iti face griji. Intotdeauna exista o solutie sau chiar mai multe, indiferent de problema. Iata care sunt rasele de pisici pe care le poti adopta, chiar daca ai alergii la pisicile obisnuite.


Sphynx


Desi aspectul felinelor Sphynx te poate ingrozi la prima vedere, aceasta este la fel de blanda si dragalasa la fel ca orice alta pisica. Aceasta nu are par, ci doar un puf subtire, aproape insesizabil. In plus, aceste pisici pot fi spalate mult mai des si uscate mai usor, pentru a indeparta orice sursa de alergen.


Devon Rex


Devon Rex este o pisica care are doar foarte putin par si care naparleste putin. Ca si personalitate, Devon Rex este destul de prietenoasa si iubitoare, dar mai mult decat atat, este foarte curata.


Balineza


Desi are o blana lunga si bogata, Balineza este una dintre pisicile care produc cea mai redusa cantitate de alergeni. Despre Balineza se spune ca ar fi o varianta cu par lung a pisicilor din rasa Siameza.


Javaneza


Si Javaneza are o blana lunga, insa ii lipseste subparul, ceea ce inseamna ca alergenii au mai putin spatiu de aderare.

Achizitioneaza cu incredere Javaneza, oricat de putin ai tolera restul pisicilor.


Siberiana


In ciuda blanii lungi, pisicile din rasa Siberiana sunt hipoalergice datorita faptului ca excreta mai putin proteina Fel D -1 in saliva. Cerctarile au demonstrat ca 75% dintre persoanele alergice la pisici nu au avut nicio fel de reactie neplacut la contactul cu acestea.


Bine de stiut:

 

  • Femelele produc mai putini alergeni decat masculii.
  • Masculii castrati produc mai putini alergeni decat cei activi sexual.
  • Pisicile inchise la culoare sunt mai alergenice decat cele cu blana mai deschisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului