Animale de companie

#naparlire caini #animale #caini #rase caini

Rase de caini care naparlesc mai putin

Ceea ce te impiedica sa iti iei un caine este parul mult pe care acesta il va lasa peste tot prin casa ta? Ei bine, din fericire exista si cateva rase de caini care naparlesc mai putin comparativ cu restul. Iata cateva dintre acesti caini.

Affenpinscher

Cainii din aceasta rasa au fost folositi mai intai ca si caini de vanatoare, insa astazi ei sint animale de companie si nu doar datorita faptului ca pierd foarte putin par, ci mai ales pentru ca sunt foarte intuitivi, inteligenti si energici.

Affenpinscher este un caine de talie medie, are sprancene stufoase si o expresie a chipului foarte amuzanta. Blana sa este aspra, insa nu este lasata in urma cu usurinta.



Foto: petsmiles.com

Pudel

Desi pudelii pierd destul de mult par in general, partea buna este ca la aceasta rasa se recomanda tunderea, in principiu din motive pur estetice. Asadar, daca vei vrei un caine care nu are un de unde sa piarda par, pudelul este cea mai buna varianta.

Acesta este un caine de talie medie, foarte istet si jucaus, insa extrem de usor de dresat si ascultator.



Foto: themoyenpoodle.com

Bichon Maltez

Mic, alb si pufos, Bichonul Maltez nu lasa foarte mult par in urma sa, desi aspectul sau lasa impresia ca va lasa un nor de vata in locurile in care se va aseza. In realitate, daca i se aplica zilnic periajul pentru indepartarea blanii, Bichonul Maltez este o jucarie care nu lasa decat cateva fire, usor de indepartat.



Foto: pozecaini.com

Boxer

Desi este un caine de talie mare, boxerul se numara printre patrupezii cu blana scurta, care nu lasa par decat daca sunt foarte stresati si bolnavi. Evident, in perioadele de naparlire boxerul lasa par ca orice alt animal, insa ca si in cazul Bichonului Maltez, perierea zilnica este esentiala. In plus, spalarea periodica cu un sampon potrivit este esentiala pentru ca boxerul sa aiba o blana sanatoasa si stralucitoare.



Foto: zoopedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea