Animale de companie

#paianjen #bono #specie noua #specie paianjen

O specie noua de paianjen a fost botezata dupa Bono

Bono, solistul trupei U2, si-a imprumutat numele unei noi specii de paianjeni. Pe numele sau real Paul David Hewson, artistul este cel care a compus colonoasa sonora a unui musical de pe Broadway, "Spider-Man: Turn Off the Dark", care il are in rolul principal pe Omul - Paianjen.

Biologul Jason Bond, care isi desfasoara activitatea la Universitatea Auburn din Statele Unite ale Americii, a descoperit recent 33 de specii noi de paianjen. Una dinte speciiile de arahnide a primit numele de "Aptostichus bonoi", dupa numele cunoscutului interpret irlandez.

Un alt motiv care l-a inspirat pe biolog sa aleaga acest nume a fost faptul ca respectivul paianjen a fost descoperit in Parcul National Joshua Tree din California. "Joshua Tree" este numele unuia dintre cele mai cunoscute albume ale formatiei U2.

Cercetatorul a declarat ca aceasta specie de paianjeni este una dintre cele mai frumoase pe care le-a intalnit pana acum, iar arahnidele se remarca prin dungile de pe abdomen.

Bono nu este singurul artist dupa care au fost denumite speciile de arahnide. Omul de stiinta a mai numit specii de paianjen descoperite de el dupa vedete precum Neil Young, Angelina Jolie, Barack Obama si Stephen Colbert.

Sursa foto: dantri.com.vn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea