Animale de companie

#paianjen #partener #mister #femele

Mister elucidat: iata de ce femelele paianjen isi consuma partenerii dupa imperechere!

In randul paianjenilor, femela este mai periculoasa decat masculul, pe care il devoreaza dupa imperechere. Fenomenul nu a fost niciodata inteles pe deplin, insa o parte dintre biologi considera ca acesta se petrece deoarece femela este infometata, iar masculul este o prada usoara.

Cercetatorii de la Universitatea Hubei din China au incercat sa faca lumina in aceasta privinta. Rezultatele investigatiilor sale au fost publicate in revista "Behavioral Ecology and Sociobiology".

Oamenii de stiinta au colectat aproape 400 de paianjeni-lup tineri, de ambele sexe. Insectele au fost crescute separat, pana au ajuns la maturitate sexuala. Apoi, pe rand, femelele au fost duse langa masculi, iar cercetatorii au monitorizat ce se intampla in 3 situatii: cand masculul a fost mancat, cand masculul s-a imperecheat si nu a fost consumat, si cand masculul a supravietuit, fara sa se imperecheze.

Apoi, au ales cate 10 coconi atat de la femele care si-au mancat partenerii, cat si de la cele care nu si-au mancat partenerii dupa imperechere.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca puii nascuti din femele care isi consuma partenerii prezinta mai multe sanse de supravietuire. Astfel, masculii ar putea fi consumati dupa imperechere intrucat aceasta este dorinta lor, pentru a asigura supravietuirea puilor.

Sursa foto: 6legs2many.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea