Animale de companie

#microcipare animale #microcip #pisici #caini #animale de companie

Microcipurile pentru animale. De ce este important sa il inregistrezi

Microcipul este un dispozitiv electronic, incapsulat intr-o sticla biocompatibila. Acesta contine un cod unic de inregistrare, la nivel mondial, si poate fi citit cu ajutorul unui scanner.

Microcipul, de dimensiunile unui bob de orez este introdus sub pielea animalului cu ajutorul unei seringi. Acesta este rezistent la apa, vibratii si socuri si nu migreaza.

Cum functioneaza microcipul

Imediat dupa implantare, microcipul este scanat si codul unic este livrat aparatului. Medicul veterinar care implanteaza microcipul, introduce apoi codul unic in baza nationala de date, alaturi de datele de identificare ale animalului: data nasterii, rasa, istoric medical si datele de contact ale stapanului (nume complet, adresa si numar de telefon).

Nu trebuie sa iti faci griji ca microcipul va avea acelasi numar cu un altul. In lume exista peste 300 de miliarde de coduri disponibile si, niciodata, doua animale, nu vor avea acelasi cod.

Avantajele microciparii animalelor de companie:

1. Un animal pierdut poate fi usor gasit si redat familiei.

2. In cazul furtului, microcipul este dovada suprema ca animalul apartine altei persoane si nu celui care sustine ca il detine.

3. Proprietarii care abandoneaza animalele si/sau le maltrateaza pot fi gasite rapid de autoritati.

 

In plus, introducerea microcipului nu este dureroasa, iar citirea acestuia este foarte simpla. Medicul trece scannerul special, pe deasupra animalului, afland instant toate informatiile despre patruped.

Sursa foto: telegraph.co.uk, animalbehaviorcollege.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.