Animale de companie

#pesti #ingrijire pesti #dendrochirus zebra #peste dendrochirus zebra

Ingrijirea pestelui Dendrochirus zebra

Dendrochirus zebra este un peste veninos , semiagresiv, dar totusi destul de retras. Acesta este unul dintre cei mai frecvent intalniti pesti din specia lionfish si este un peste care are nevoie de o ingrijire si intretinere speciala.

Hranire

Dendrochirus zebra este un peste carnivor si consuma in special carne vie, printre care alti pesti si crustacee. Hranirea nu este un proces dificil, insa necesita un buget destul de generos.

Dendrochirus zebra trebuie sa fie hranit de 3 - 4 ori pe saptamana. In timpul hranirii este recomandat ca pestele sa fie supravegheat, iar resturile de mancare sa fie scoase rapid din acvariu pentru a se evita procesul de putrefactie .

De asemenea, Dendrochirus zebra va manca pestii mai mici decat el, asa ca nu este indicat sa ii mentii in acelasi acvariu decat daca esti dispus ca cei din urma sa reprezinte masa pestelui carnivor.

Intretinere

Pentru ca Dendrochirus zebra poate ajunge la o lungime de 18 centimetri, este absolut necesar sa il pui intr-un acvariu de dimensiuni mari: cel putin 120 de litri.

Dendrochirus zebra nu tolereaza prea bine un acvariu care il expune foarte mult. Asigura-te ca in acvariu exista o serie de ascunzatori in care pestele sa se poata ascunda fara probleme. Dendrochirus zebra este destul de retras si nu suporta sa fie descoperit. Dincolo de plantele existente ar fi bine sa instalezi in acvariu si o ascunzatoare din plastic, pe care sa o
speli la fiecare doua saptamani.

Temperatura apei din acvariu trebuie sa aiba intre 23 si 26 de grade Celius, iar valoarea pH-ului, 8,0 - 8,3.

Atentie!

Dendrochirus zebra are 13 spini veninosi si trebuie manevrat cu foarte mare atentie. Evita sa bagi mana in apa pestelui si foloseste o paleta speciala atunci cand vrei sa il scoti pe acesta din acvariu.

Dendrochirus zebra se pot comporta agresiv fata de semenii sai sau fata de alti lionfish din genul Dendrochyrus. De aici rezulta ca este recoamndat ca pestele sa stea singur in acvariu, chiar daca esti tentant sa ii oferi un companion.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.