Animale de companie

#caini #hepatita infectioansa canina #hepatita infectioasa caini

Hepatita infectioasa canina

Cainele tau prezinta simptome precum voma, diaree, abdomen umflat, dureri amdominale sau urina tulbure? Este foarte posibil ca patrupedul sa sufere de hepatita infectioasa canina. Cunoscuta si sub numele de hepatita Rubarth sau encefalita vulpilor, boala este mai des intalnita primavara si toamna.

Hepatita infectioasa canina supra-acuta se intalneste de regula la catei si se caracterizeaza prin hemoragii pe mucoase (bucala, intestinala), diaree cu sange, hemoragii oculare si uneori moarte fulgeratoare in cateva ore de la declansarea simptomelor.

Pe de cealalta parte exista hepatita infectioasa canina acuta care se intalneste la patrupezii care supravietuiesc afectiunii supra-acute. Aceasta din urma se manifesta prin voma, dureri abdominale, diaree (cu sau fara sange) etc.

Hepatita infectioasa canina - simptome

- voma, constipatie sau diaree
- pierderea poftei de mancare si slabire brusca
- fecale deshise la culoare sau cu cheaguri de sange
- urina tulbure, urinare frecventa si consum mare de apa
- dureri abdominale
- febra
- depresie si letargie
- atacuri de apoplexie, mers fara tinta si modificari de comportament.

Hepatita infectioasa canina - surse de infectie

Sursa principala de infectie in hepatita infectioasa canina sunt animalele bolnave sau cele trecute prin boala, dar si cainii care fac forme subclinice. De asemenea, obiectele care au apartinut unui caine bolnav pot fi o sursa de infectie. Mai mult decat atat, boala se poate transmite de la un caine la altul prin aerosoli virulenti, tuse si stranut, in timpul vaccinarilor si tratamentelor antiparazitare in serie.

Hepatita infectioasa canina - tratament

Tratamentul impotriva hepatitei infectiose canine se face la nivel simptomatic, etiologic si igieno-dietetic. Acesta este stabilit in functie de medicul veterinar, in functie de stadiul bolii, dar si de simptomele pe care le prezinta cainele.

In principiu, tratamentele se pot administra atat in cabinetul veterinarului cat si acasa. De obicei insa cele injectabile, sunt de preferat sa se trateze in cabinet. Tratamentele care se prescriu pentru acasa, pe baza de pastile si unguente, trebuie administrate pe o perioada mai lunga de timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare