Animale de companie

#field spaniel #caini #animale #rase

Field Spaniel

Field Spaniel este o rasa de caini foarte apreciata si indragita in intreaga lume . Cainii din aceasta rasa sunt eleganti, creati special pentru expozitii. Sunt caini excelenti atat pentru persoanele care stau la bloc cat si pentru cele care stau la curte, acestia adaptandu-se cu usurinta oricarui mediu.


 

Istoric

 

Field Spaniel a fost prima rasa de caini de tip Spaniel, dezvoltata special pentru expozitii. Deoarece majoritatea raselor de tip Spaniel au la baza culori deschise, crescatorii au dorit crearea unei rase de culoare neagra. Acestia au obtinut caini apartinand rasei Field Spaniel prin incrucisarea unor exemplare de culoare neagra din rasa Cocker Spaniel cu Irish Water Spaniel.

Prezentarea rasei la expozitiile canine a reprezentat un adevarat succes. Cainii au fost apreciati atat de crescatori, de juriu cat si de expozanti, devenind rapid o rasa populara. Crescatorii nu s-au multumit cu atat si au dorit imbunatatirea rasei. Acestia au imperecheat cainii Field Spaniel cu rase precum Sussex Spaniel si Basset Hound pentru a produce caini cu picioare scurte si corp lung. Insa noile exemplare rezultate s-au dovedit a avea probleme de sanatate mostenite genetic.

Asadar crescatorii au renuntat la ideea crearii unei rase cu picioare mici si au revenit la rasa creata initial.

 

Caracteristici fizice

 

Field Spaniel este un caine de talie medie, bland dar sobru in acelasi timp. Constitutia corpului este musculoasa . Dimensiunile standard ale unui Field Spaniel sunt de 43-48 cm inaltime si 18-25 kg.

Capul este rotund in partea din spate. Vazut din fata acesta pare a avea o forma ovala, din cauza botului de dimensiuni mari, in comparatie cu marimea craniului. Nasul acestuia este lucios, de culoare maro deschis, maro inchis sau negru, in functie de culoarea blanii.

Ochii sunt medii ca marime si sunt migdalati. Culoarea acestora difera de la maro deschis la maro inchis. Urechile sunt lasate si lungi. Acestea sunt acoperite cu un strat de blana lunga si foarte ondulata.

Coada este medie ca lungime. Aceasta este subtire dar musculoasa. Corpul cainelui este acoperit cu o blana de lungime medie si ondulata. Blana unui Field Spaniel este lunga si lucioasa. Coloritul acesteia este maro inchis sau negru. In zona burtii si a picioarelor blana formeaza franjuri. Culoarea acesteia difera de la maro deschis la maro inchis si negru. Cainii pot avea in zona pieptului mici pete de culoare alba.

 

Temperament

 

Field Spaniel este o rasa de caini ce se poate adapta cu usurinta oricarui stil de viata. Acestia vor fi fericiti chiar daca sunt tinuti intr-o garsoniera, intr-o casa mare sau in curte. De asemenea, accepta cu usurinta alte animale de companie precum caini sau pisici. Deoarece sunt caini de vanatoare , pot deveni vulnerabili in prezenta iepurilor, porcusorilor de guineea sau a altor rozatoare. Totodata, pot avea un comportament mai putin adecvat in prezenta pasarilor, insa daca sunt obisnuiti de mici cu ele, acestea nu vor constitui o problema.

Cainii din rasa Field Spaniel se ataseaza foarte mult de membrii familiei. Acesta va fi afectuos si va cersi la randul sau afectiune din parte tuturor membrilor familiei.

Desi sunt caini care au nevoie in permanenta de afectiune, sunt scepici in privinta strainilor. Prin urmare isi vor instiinta familia de fiecare data cand cineva se aproprie de locuinta. Cu toate acestea, cainii nu vor putea face fata situatiilor critice, in cazul in care unul dintre membrii familiei se afla in pericol.

 

Ingrijire

 

Cainii din rasa Field Spaniel au nevoie de o atentie deosebita in ceea ce priveste ingrijirea. Cainelui trebuie sa i se acorde o atentie adecvata in ceea ce priveste ingrijirea urechilor. Urechile lungi si lasate ale cainilor impiedica circulatia aerului si favorizeaza acumularea murdariei si a microbilor, ducand la infectii.

Cainii din rasa Field Spaniel au nevoie de pieptanari zilnice sau cel mult odata la doua zile, pentru a preveni formarea smocurilor de par si acumularea impuritatilor in blana animalului.

 

Sanatate

 

Rasa de caini Field Spaniel este in principiu o rasa sanatoasa. Exemplarele de caini din aceasta rasa pot pezenta in cazuri rare probleme precum dispazia de sold si infectii ale urechilor.

Speranta de viata a cainilor din aceatsa rasa este de 10-12 ani.

Sursa foto : www.direitosdosanimais.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului