Animale de companie

#caini #primarie #eutanasie #caini comunitari #eutanasiere caini

Eutanasierea cainilor ramane la decizia cetatenilor

Comisia de Administratie de la Camera Deputatilor a decis, saptamana trecuta, ca eutanasierea cainilor fara stapan sa se faca dupa cercetari sociologice sau dupa referendumuri local. Daca proiectul va deveni lege, atunci primarii vor intreba cetatenii daca vor eutanasierea cainilor comunitari .



Consultarea cetatenilor in privinta eutanasierii cainilor se va face prin diverse metode, inclusiv cercetari, sondaje de opinie, inclusiv referendum.

Pana la aceasta modificare adusa proiectului de lege privitor la cainii fara stapan, consiliile locale puteau decide eutanasierea fara consultarea cetatenilor. Membrii comisiei au mai decis ca toti cainii sa aiba cip, indiferent daca au stapan sau nu.

Plenul Camerei Deputatilor a decis pe 7 iunie la propunerea liderilor de grup, sa retrimita la comisia de resort proiectul legii care dadea dreptul administratiilor locale sa decida care este cea mai buna solutie de rezolvare a problemei cainilor comunitari. Anterior, pe 31 mai, Camera Deputatilor a adoptat pe articole si fara modificari legea care modifica OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului