Animale de companie

#regim #caini #obezitate caini #obezitatea animale

Cum sa tratezi un caine obez

Problemele de greutate ale cainelui tau sunt strict raspunderea ta, din moment ce tu esti cel care ia decizii privitoare la alimentatia si exercitiile fizice. Din pacate, chiar daca un caine durduliu ne face sa zambim, problemele de sanatate care provin de la excesul de greutate la caine pot fi fatale, as aca nu este de glumit cu acest aspect.


Cum evaluezi un caine cu probleme de sanatate


1. Pune palmele de-a lungul stomacului cainelui, in partile exterioare, astfel incat sa fii capabil sa-i palpezi coastele. In mod normal, cavitatea toracica ar trebui sa fie acoperita de un strat subtire de grasime care se simte imediat sub piele. Daca nu reusesti sa simti coastele cu mana, inseamna ca este vorba de un caine obez .
2. Priveste cainele din profil. La un caine normal, ar trebui sa fie vizibil buricul, iar abdomenul sa se stranga usor spre partea finala. Un caine obez va avea o burta proemineta, iar buricul nu i se vede deloc.
3. Priveste cainele de deasupra. Talia sa ar trebui sa se subtieze in zona de dinaintea soldurilor, insa un caine obez va arata ca un balonas vazut de sus.


Cum ajuti un caine obez


1. Il pui la regim


Cea mai rapida si eficienta metoda de slabit pentru caine este sa-i limitezi portia de mancare. Daca nu reusesti sa faci asta de unul singur, mergi la un veterinar si cere-i sa-ti faca un regim de slabit pentru caine, personalizat in funtie de varsta, rasa si greutate.


2. Cantareste-l zilnic


Daca vrei sa monitorizezi problemele de greutate ale cainelui, trebuie sa-l cantaresti zilnic. Numai asa vei afla daca planul tau da rezultate sau ar trebui sa schimbi tactica.


3. Plimbari mai lungi si mai dese


Un caine obez va prefera intotdeauna somnul pe capanea decat o plimbare in forta. Tocmai aici trebuie sa intervii tu. Scoate-l mai des la plimbare, pune-l sa urce si sa coboare scari (daca nu are alte probleme de sanatate), alearga-l un pic, insa fa totul cu moderatie si treptat.


4. Rezista santajului emotional


Regimul de slabire al cainelui va scoate la suprafata noi abilitati ale acestuia de a te santaja emotional. De foame sau de pofta, acesta va incerca sa te convinga sa-i imprumuti macar putin din portia ta. Rezista, pentru ca o faci pentru binele lui!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea