Animale de companie

#hrana caini #caini #boli caini #artrita caini #obezitate caini

Cum sa tratezi artrita cainelui

Multi proprietari de caini refuza sa creada ca patrupedele pot suferi de artrita , insa aceasta este o certitudine si trebuie tratata cu toata seriozitatea.


Primul pas este sa mergi la un veterinar care sa-ti confirme acest lucru. Simptomele artritei simplu de detectat ar fi usoara apatie, durerile de oase care se observa mai ales cand se misca, mersul greoi, ezitarea la urcat trepte, sarit sau alergat. Cu toate acestea, unele simptome sunt trecatoare si multi stapani de caini sunt tentati sa le neglijeze.

In momentul in care cainele a fost diagnosticat cu artrita, trebuie sa respecti cu strictete noul regim de viata. Artrita este o boala care afecteaza incheieturile, deci durerile vor fi reversul medaliei.


Plimbari scurte


Nu sunt recomandate plimbarile lungi sau care solicita mult cainele, pe dealuri, teren accidentat, prin apa sau damburi de pamant, insa miscarea zilnica este necesara. Daca patrupedul da semne de oboseala, ar trebui sa iei in considerare momentul in care ar vrea o pauza ca sa stii cat sa dureze plimbarea. In locul unei plimbari lungi, mai bine il scoti la doua plimbari mai scurte.


Nu obezitatii!


Cainii cu artrita sunt obligati sa aiba o greutate ideala, obezitatea fiind cel mai mare dusman al artritei. La fel, obezitatea poate artage dupa sine declansarea artritei, pentru ca greutatea prea mare se sprijina pe articulatii . De aceea, poate ar trebui sa-ti pui cainele la regim. Insa, cel mai bine ar fi ca tot veterinarul sa decida care este greutatea ideala a cainelui.


Suplimente alimentare


Exista suplimente alimentare speciale pentru cainele cu artrita si acestea ar trebui sa contina glucozamina, condoitrina si Omega 3. Aceste suplimente ajuta la reducerea durerii din articulatii si se gasesc la toate petshopurile.

Cainele care sufera de artrita are nevoie de un loc special pentru odihna. Din cauza durerii de oase, nu-i va fi usor sa doarma direct pe jos sau pe suprafete tari, asa ca are nevoie de o saltea speciala sau o patura pufoasa si moale.

In final, nu uita ca un caine care sufera de artrita are nevoie de un stapan atent si rabdator.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea