Animale de companie

#litiera #miros litiera #litiera pisica #curatare litiera

Cum sa tii sub control mirosul litierei

Litiera pisicii este o sursa puternica de mirosuri neplacute si indiferent de cat de bine iti hranesti pisica sau de cat de mult aerisesti casa, urina si materiile fecale ale felinei au un miros dezgustator. Pentru a tine sub control mirosurile neplacute, nu trebuie decat sa urmezi cateva sfaturi.


Alegerea litierei


O litiera inchisa este mult mai practica si mai recomandata in situatia in care nu tolerezi foarte bine mirosurile neplacuta. Aceasta nu va reduce mirosul in totalitate, insa acesta va fi cu mult mai redus daca pisica isi va face nevoile intr-o litiera inchisa.

Mai mult decat atat, o litiera inchisa este de preferat pentru ca felina nu va mai imprastia nisipul atunci cand va incerca sa acopere urina si fecalele.


Alegerea nisipului


Dincolo de faptul ca nisipul ar trebui inlocuit la doua zile, acesta se gaseste in variante care absorb mirosurile neplacute. Atunci cand intri in petshop, cere vanzatorului sa te indrume catre un nisip parfumat, care are puterea de a retine mirosurile neplacute.

Acest nisip nu este toxic pentru felina si nici pentru mediul inconjurator, asa ca il poti utiliza fara probleme.


Curatarea litierei


Litiera trebuie spalata si dezinfectata cel putin odata la doua zile, daca nu chiar zilnic. Dupa ce elimini nisipul murdar, baga litiera sub jetul de apa. Adauga o lingurita de detergent de vase si spala litiera cu un burete. La final, adauga in aceasta o ceasca de otet si apoi putin apa rece. Dupa 10 minute, clateste litiera cu apa rece din belsug si las-o la uscat.

Atentie! Foloseste intotdeauna manusi atunci cand cureti litiera, astfel incat sa nu iei vreun microb sau bacterie din resturile de fecale lipite de litiera.


Dezvata pisica de litiera


Unii stapani de pisici au decis sa renunte la litiera si sa isi invete animalul de casa sa isi faca nevoie la scurgerea din baie. Acesti stapani sustin ca mirosul este redus considerabil si ca este mult mai usor si mai igienic, mai ales ca dezinfecteaza zona cu clor imediat dupa ce pisica isi face nevoile.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea