Animale de companie

#caini #imperechere #imperechere caini

Cum sa te ocupi de imperecherea cainelui tau

Cand se afla in perioada de , catelusa ta are nevoie de mult mai multa grija, protectie si atentie din partea ta, deoarece este extrem de vulnerabila. Daca te hotarasti sa o imperechezi, trebuie sa ai in vedere ca este vorba de un animal, iar interventia ta sa fie prompta si sigura, pentru a evita aparitia unor probleme.

1. Inca din primul an de viata, cateaua va intra intr-o faza reproductiva care se numeste si "perioada de calduri". Este similara cu perioada de ovulatie la femei. Din fericire, la caini, aceasta se intampla numai de doua ori pe an.

2. Catelele ajung la pubertate mai repede, astfel incat, prima menstruatie a cainelui va incepe de intre varsta de opt luni si primul an de viata. Impercherea catelei inainte de aceasta varsta nu este recomandata.

3. Este bine sa lasi doua perioade de calduri sa treaca, inainte sa-ti imperechezi cainele. Este o regula valabila pentru cainii de talie mica sau medie. Daca esti detinatorul unui caine de talie mare, atunci ar trebui sa lasi trei perioade de calduri sa treaca inainte sa-ti imperechezi catelusa, pentru a avea pui perfect sanatosi.

4. Cand cateaua ta intra in perioada de calduri, va incepe sa aiba o secretie transparenta, lichida, gelatinoasa, usor de observat in zona genitala. Ea nu va avea nici un control asupra acestui lucru si este posibil sa pateze suprafetele textile pe care se aseaza. Daca vrei sa eviti acest lucru, poti strange covoarele din casa si acoperi canapeaua cu o folie de plastic.

5. In aceasta perioada, plimbarea catelei va deveni dificila deoarece toti masculii o vor urmari. Cele mai mari probleme le poti avea cu cainii maidanezi care ii vor simti mirosul, deci va avea nevoie de ajutorul tau pentru a se proteja de ei.

6. In al doilea stadiu al perioadei de calduri, secretia catelei va deveni rosiatica, iar ea va fi foarte receptiva la masculii din jur. Nu este inca momentul potrivit pentru imperechere , deci cateua trebuie atent supravegheata.

7. Perioada dintre ziua 11 si 14 a caldurilor este ideala pentru imperechere. Este recomandat s-o imperechezi cu un caine din aceeasi rasa si sa-i gasesti din timp un partener.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea