Animale de companie

#pisici #animale #jocuri #jucarii

Cum sa te joci cu pisica


Este distractiv si relaxant sa te joci cu pisica si in acelasi timp efortul depus de pisica o ajuta sa se mentina in forma. Cu cat petreceti mai mult timp impreuna cu atat se va simti mai atasta de tine.



De ce este important sa te joci cu pisica?

  • Prin joaca pisica isi dezvolta abilitatile de pradator;
  • Depune efort fizic, ceea ce o ajuta la mentinerea greutatii;
  • In timp ce se joaca, acumuleaza energie pozitiva;
  • Daca pisica ta este mai retrasa, ii vei castiga mai repede increderea si respectul;
  • Animalul va scapa de plictiseala si va veti distra impreuna.


Cum sa va puteti juca impreuna?


Exista multe modalitati de a te juca cu animalul tau preferat. Ii poti confectiona singur o jucarie , va puteti juca de-a v-ati ascunselea sau poti folosi o undita speciala.

Jocul 1. Undita


1. Alege una dintre jucariile preferate ale pisicii. Daca nu ai o undita, leaga de una dintre mingiutele sale sau de un soricel o bucata de ata si plimba-te cu ea prin casa.

2. Misca jucaria prin fata pisicii. Pentru a o face sa reactioneze la joc, cauta pisica si arata-i jucaria miscand-o prin fata ei, apoi indeparteaza-te si las-o sa te urmareasca. Chiar daca in primele clipe pisica pare sa nu fie interesata de ea, va sari sa o „vaneze” atunci cand te astepti mai putin.

3. Ridica jucaria in aer. In cazul in care pisica arata un interes deosebit pentru jucarie si o urmareste peste tot, ridic-o incet in aer si mareste viteza cu care o manevrezi. Astfel, pisica va sari sa o prinda, depunand mai mult efort fizic.

Jocul 2. V-ati ascunselea


Unele pisici se distreaza alergand dupa stapanii lor sau ascunzandu-se ca acestia sa le gaseasca. Daca observi ca pisica te apuca brusc de picioare cand mergi prin casa, acesta este un semn ca ai putea sa te joci cu ea de-a v-ati ascunselea.
Odata ce te-a apucat de picior, prefa-te ca o alergi si las-o sa se ascunda, apoi caut-o si cand a vazut ca ai gasit-o fugi si ascunde-te si tu. Cu siguranta va porni in cautarea ta.

Jocul 3. O mica lupta

Ia o jucarie mai mare, de care sa nu se sperie si misc-o prin fata ei. Daca pisica pare sa fie interesata, puteti duce o mica „batalie” cu ajutorul jucariei. Atunci cand sare sa prinda jucaria si sa o muste, las-o jos, pana cand se va retrage asteptand sa o ridici ca sa va jucati din nou.

In cazul in care nu ai o jucarie de marime medie sau una care sa-i placa pisicii, confectioneaza una dintr-o manusa sau o soseta veche, pe care sa desenezi doi ochi. Mai poti adauga si mustati sau par, dupa preferinte. Pune jucaria pe mana, si atrage-i atentia cu aceasta miscand-o inspre pisica si inapoi.

Tips:

  • Pune muzica in timp ce va jucati. Multe pisici sunt mult mai active atunci cand li se pune muzica. Ai grija insa ca muzica sa fie data la un volum mic, deoarece pisicile au simtul auditiv mult mai bine dezvoltat decat al nostru. Cel mai indicat este sa pui muzica de petrece, mai lenta sau una care stii ca ii place si nu o deranjeaza.
  • Daca timpul iti permite jucati-va zilnic, intre 5 si 30 de minute.
  • In cazul in care pisica nu este interesata de jucariile pe care le-ai cumparat special pentru ea, incearca sa confectionezi singur unele care sa o impresioneze. Daca ii plac panglicile de la buchetele de flori, confectioneaza-i o undita care sa aibe in varf o astfel de panglica. De asemenea, ii poti face mingiute din foaie de hartie sau staniol. Fasaitul acestora o poate atrage mult mai mult decat o mingie de plastic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea