Animale de companie

#animale #taiere #unghii #pisica

Cum sa tai unghiile pisicii


Pisicile au unghiile foarte ascutite si le cresc destul de repede. In mediul lor natural, felinele isi tocesc singure in timp ce se catara in copaci sau escaladeaza garduri, insa pisicile de apartament nu au aceasta posibilitate, iar unghiile le pot creste foarte mult. Tocmai de aceea este indicat sa i le tai regulat pentru a evita orice neplaceri. Iata cum poti face acest lucru.

1. Pregateste ustensilele
Pentru a taia unghiile pisici ai nevoie de un cleste special pe care il gasesti la Pet Shop sau poti folosi o unghiera. Ai grija ca acestea sa fie dezinfectate in momentul folosirii. De asemenea, mai poti avea nevoie de o compresa sterila, in cazul in care tai prea mult din unghie si sangereaza.

Amenajeaza locul pentru taierea unghiilor in apropierea unei surse de lumina. Ar fi bine sa ai o sursa de lumina naturala , insa se poate folosi si una artificiala. Pisica o poti tine pe masa, pe podea sau in brate. Important este ca amandoi sa va simtiti confortabil.

2. Cum ii tai unghiile
Deoarece pisica isi foloseste ghiarele din fata pentru a zgaria mobila sau a racai in pamant, cel mai indicat ar fi sa incepi taierea cu acestea.
Unghiile

se taie la un interval de o luna, insa unghiile de la picioarele din spate pot fi taiate si o data la doua luni.

Ia una dintre labute in mana si cu ajutorul degetelor apas-o usor pe pernute, pentru ca unghia sa-i iasa in afara. Uita-te cu atentie la aceasta. Vei putea obseva ca are doua culori: un alb semitransparent spre varf iar spre baza un roz pal. Partea roz este vascularizata si de aceea unghia nu trebuie taiata foarte mult, pentru a evita sangerarile si durerile. Taie doar partea alba, tinand unghiera in pozitie verticala. Daca o tii pe orizontala sau oblic in momentul taierii, in timp, unghiile pisicii se vor exfolia.
3. Fii atent la comportamentul ei
Daca observi ca pisica devine nerabdatoare si se chinuie sa scape din bratele tale, las-o sa plece. Continua sa-i tai unghiile mai tarziu, cand se va calma sau a doua zi. In schimb, daca animalul sta calm continua operatiunea pana reusesti sa tai toate unghiile.
4. Recompenseaza animalul
In geneal, recompensele ajuta animalele sa asocieze anumite evenimente cu ceva bun. In acest fel majoritatea devin mult mai rabdatoare deoarece stiu ca la sfarsit vor primi recompensa . Asadar, dupa terminarea procesului de taiere a unghiilor ofera-i o recompensa si laud-o.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului