Animale de companie

#animale #dresaj chinchila #ingrijire chinchila #chinchila

Cum sa dresezi o chinchila

Chinchila sunt animale de companie minunate, iar in plus pot fi dresate destul de usor. Daca ai rabdarea necesara si un spirit jucaus, cu siguranta dresarea chinchilei va fi floare la ureche pentru tine. Iata ce ai de facut.

Asigura-te ca chinchila este invatata cu tine

O chinchila care nu te cunoaste, nu va tolera comenzile tale si nu va dori sa iti faca pe plac. Pe de alta parte, daca animalutul te cunoaste si este atasat de tine, cu siguranta va dori sa te multumeasca si sa faca intocmai dupa cum ii ceri.

Repeta numele chinchilei

Orice comanda ai da chinchilei,a sigura-te ca folosesti intotdeauna numele acesteia in propozitie. In acest fel animalutul va invata cand i te adresezi si va incerca sa fie cat mai atent. Este de preferat sa strigi chinchila pe nume nu doar atunci cand incerci sa ii dai o comanda, ci de fiecare data cand ii vorbesti.

Recompenseaza animalutul

Ca in cazul fiecarui animal, chinchila va invata sa faca mai repede anumite lucruri daca va fi recompensata cu mancarea preferata. Asigura-te ca ai intotdeauna la indemana stafide, alune sau nuci si ofera-i cate o boaba dupa fiecare comanda executata.

Atentie!

Nu tipa la chinchila si nu lovi animalul sub nicio forma, chiar daca in prima faza refuza sa faca tot ce ii spui. Este foarte posibil ca animalutul tau sa aiba o personalitate puternica sau pur si simplu sa nu aiba chef sa faca ce ii spui in momentul respectiv.

De asemenea, in cazul in care chinchila este obosita sau stresata, efortul tau de a o dresa va fi in zadar, motiv pentru care se recomandat sa abandonezi tentativa de dresaj pentru a doua zi. Inarmeaza-te cu multa rabdare si incepe micul tau "antrenament" din nou. Este foarte posibil ca de aceasta data incercarile tale sa dea rezultate.

Un alt aspect foarte important este sa nu fortezi chinchila cu dresajul pentru mai mult de o ora pe zi. Dincolo de faptul ca se va plictisi teribil si nu va respecta comenzile pe care i le vei da, animalutul poate incepe sa devina nervos si foarte irascibil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea