Animale de companie

#pisici #pisica nervoasa # solutii pisica agresiva

Cum sa calmezi o pisica nervoasa

Pisicile au o personalitate foarte puternica si se enerveaza, in aparenta, fara sa aiba niciun motiv. Daca acest tip de comportament te deranjeaza si iti doresti ca felina ta sa fie mai prietenoasa si mai iubitoare, mai ales cu tine, ai la indemana cateva trucuri care te vor ajuta in acest sens.

Incearca sa iti dai seama de cauza enervarii felinei

Analizeaza comportamentul pisicii si incearca iti dai seama care este acel lucru care a provocat aceasta stare. Incearca sa elimini factorul care nu este pe placul felinei, acum, dar si pe viitor. Aceast lucru este cel mai bun sfat pe care il poti primi pentru a evita astfel de situatii.

Ofera-i spatiu

Nu incerca sa te apropii de pisica in momentul in care este nervoasa. Cel mai bine este sa o lasi singura timp de 20 - 30 de minute, pentru a se calma si eventual pentru a se odihni. Cu siguranta dupa ce se va simti mai bine va veni la tine ca si cum nimic nu s-a intamplat.

Apropie-te cu grija

Daca insisti sa te apropii de pisica ta atunci cand este nervoasa, ar fi bine sa nu faci miscari bruste si sa nu te duci spre ea foarte hotarat. Apropie-te cu grija, iar daca da semne ca ar putea deveni agresiva, cel mai bine este sa ii mai oferi putin timp. Nu uita ca felina te poate ataca si ca iti poate provoca rani destul de urate, chiar si daca esti stapanul ei.

Ademeneste-o cu mancare

Daca esti o pisica pofticioasa, cel mai bine este sa incerci sa o calmezi cu un pliculet cu mancare umeda. Flutura plicul cu mancare prin fata ei si apoi las-o sa te vada cum adaugi continutul in bolul sau cu mancare. Dupa ce va manca, fara indoiala va avea o atitudine mai prietenoasa si va uita ca a fost nervoasa.

Pastreaza-ti calmul

Daca pisica este agresiva si te zgarie, ai putea cadea prada tentatiei de a te enerva si de a lovi pisica pentru ao pedepsi. Cel mai bine insa ar fi sa iti pastrezi calmul si sa pleci cateva minute intr-o alta camera. Aminteste-ti ca pisica ta nu va privi bataia ca pe o pedeaspsa si nu va invata nimic din comportamentul tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare