Animale de companie

#crescator #magazin #cumparare #alegere #hamsteri

Cum sa alegi un hamster

Hamsterii – animale mici, blanoase, matasoase dar si silentioase sunt placuti si nu necesita ingrijiri speciale. In cazul in care te-ai hotarat sa-ti iei unul sau mai multi hamsteri , iata cativa pasi de care ar fi bine sa tii cont atunci cand pleci la cumparaturi.

 

1 Inainte de a cumpara un hamster pregateste-te pentru primirea lui. Cumpara toate accesoriile necesare pentru ca atunci cand il atunci acasa locul in care va sta sa fie deja pregatit.

 

2 Mergi la un Pet Shop local sau la o crescatorie. Odata ajuns acolo verifica cu atentie locul in care sunt tinute animalele. Daca acel loc este murdar iar cusca nu este curatata periodic, ar fi bine sa mergi la un alt magazin.

 

3 Intreaba vanzatorul sau crescatorul de la care il cumperi, ce varsta are hamsterul. Este indicat sa cumperi unul cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 saptamani. La aceasta varsta hamsterul se va adapta mult mai usor la noul mediu.

 

4 Uita-te cu atentie la toti hamsterii din magazinul respectiv si nu te grabi sa alegi la intamplare. Chiar daca te gandeai sa cumperi unul maroniu este posibil sa vezi altul care sa-ti placa mai mult. De asemenea, este indicat ca in aceasta perioada sa le urmaresti activitatea. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru unul activ si nu unul care sta speriat intr-un colt.

 

5 In cazul in care te gandesti sa iei mai multi hamsteri intreaba vanzatorul cum se inteleg acestia intre ei. Verifica-i apoi pe cei pe care vrei sa-i cumperi pentru a vedea daca nu au rani provocate de muscaturi . Daca au astfel de rani inseamna ca nu se tolereaza si nu ii poti tine impreuna.

 

6 Nu uita sa verifici ca hamsterul sa aiba blana curata, lucioasa si matasoasa, sa nu aiba rani iar urechile sa fie formate dintr-o singura bucata. De multe ori cand se bat, isi pot rupe urechile deoarece sunt foarte subtiri si fragile, iar o blana curata si matasoasa arata ca hamsterul este sanatos. De asemenea, nu uita sa ii verifici ochiii. Daca acestia lacrimeaza atunci hamsterul poate avea o boala. Chiar daca cel pe care l-ai ales nu prezinta niciun semn specific, dar cei de langa el prezinta aceste semne, exista posibilitatea ca si hamsterul tau sa fie purtatorul virusului respectiv si sa se declanseze mai tarziu.

 

Tips:

  • Cumpara o cusca de transport din plastic. De cele mai multe ori custile din carton oferite de Pet Shop-uri pentru transportul animalului proaspat cumparat sunt roase cu usurinta pana a ajunge cu el acasa. Cusca iti va fi utila si in timpul deplasarilor sau vizitelor la medicul veterinar.
  • Cel mai indicat este sa cumperi animalul de la un crescator . Acesta va stii sa-ti raspunda la orice intrebare legata de cresterea si ingrijirea hamsterului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului