Animale de companie

#nimfa #papagali #pasari #animale #colivie

Cum sa alegi si sa decorezi colivia pentru un papagal nimfa

Nimfele sunt pasari jucause care  au nevoie permanenta de stimulente precum jucariile special create pentru ele. Alege o colivie potrivita si accesorizeaz-o cu diferite jucarii pentru ca acasa .ro/nimfa" title="nimfa">nimfa sa nu se plictiseasca.


Alegerea coliviei


1 Nimfele au nevoie de o colivie spatioasa. Aceste pasari trebuie sa aiba destul spatiu ca sa poata sari de pe un bat pe altul si isi desfaca aripile in colivie, pentru a si le dezamorti. Lungimea si latimea coliviei ar trebui sa aiba cel putin 50 cm fiecare.


2 Examineaza cu atentie colivia inainte de a o cumpara. Gratiile nu trebuie sa fie vopsite, deoarece papagalul le va roade, inghitand vopseaua care este toxica pentru ei. De asemenea, distanta dintre gratii trebuie sa fie indeajuns de mica, astfel incat sa nu poata sa isi scoata capul printre gratii.


3
Un lucru important la colivie este sa fie usor de curatat si spalat. Asadar, ai grija ca gratiile sa se desprinda de partea din plastic , deoarece va fi mai usor de manuit. De asemenea, multe dintre colivii au o tavita care poate fi scoasa cu usurinta pentru a fi spalata.


4 Verifica usitele coliviei, pentru a te asigura ca pasarea nu le poate deschide. Papagalii sunt foarte inteligenti si vor invata rapid sa deschida usile unei colivii care nu are un sistem de prindere bun.


5 Majoritatea coliviilor au in dotare recipiente pentru mancare si apa, insa se poate intampla sa gasesti si colivii care nu au aceste recipiente si va trebui sa le cumperi separat. Este indicat sa le procuri in acelasi timp. Astefel, te vei asigura ca se vor potrivi modelului de colivie pe care l-ai ales.


Decorarea coliviei


1 Accesorizeaza colivia cu jucarii speciale pentru nimfa. Este indicat ca jucariile sa fie confectionate din lemn netratat sau din plastic foarte rezistent, deoarece pasarea le poate distruge in timp ce se joaca.


2 Chiar daca ai achizitionat colivia cu tot cu stinghii, de cele mai multe ori, acestea sunt confectionate din plastic. Ar fi bine sa ii pui nimfei si una sau doua stinghii din lemn. De asemenea, ii mai poti pune o scarita cu ajutorul careia sa se urce pe bete.


3 Nu ii pune toate jucariile odata in colivie. Lasa-i doua-trei jucarii, cateva zile, apoi schimbai-le cu altele, pentru a nu se plictisi.
 

Tips:

  • Ai grija ca partea din plastic a coliviei sa fie rezistenta la schimbarile de temperatura si la umiditate.
  • Nu pune multe jucarii odata in colivie deoarece vor ocupa foarte mult spatiu, iar pasarea nu va mai avea destul loc pentru a se misca.
  • In cazul in care colivia nu are un leagan, achizitioneaza unul, pentru nimfa ta.
  • De fiecare data cand ii faci curatenie, spala jucariile si stinghiile, pentru ca pe acestea se pot aduna multi microbi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea