Animale de companie

#caini #calatorie #vara #ingrijire #vacanta

Cum sa ai grija de caine la plaja

In perioada verii, escapadele la mare sunt placute atat pentru tine cat si pentru cainele tau. Plaja este un loc in care cainilor le place foarte mult sa se joace si sa inoate. Cu toate acestea, pentru a preveni eventualele neplaceri, pregateste animalul pentru plaja si supravegheaza-l indeaproape.

 

1 Protejeaza animalul de razele solare. In farmaciile veterinare, dar si in unele Pet Shop-uri exista produse precum ochelari de apa pentru caini si lotiuni cu factori de protectie solara. Lotiunile pot fi gasite in multiple variante. Cel mai bine este ca inainte de a alege o lotiune sa consulti medicul veterinar. Acesta va sti ce produs este potrivit pentru animalul tau. Lotiunea de plaja este utila pentru a proteja pielea animalului de razele soarelui.

Ochelarii de apa au rolul de a proteja ochii animalului de apa sarata. Acestia sunt cu atat mai importanti cu cat animalul prezinta sensibilitate in zona ochilor.
 

2 Indeparteaza colierul anti- purici . Cainele poate contacta purici chiar si de pe plaja. Cu toate acestea colierul anti-purici nu va fi deloc eficient daca animalul intra in apa. Ba mai mult, un colier ud poate duce la iritatii grave ale pielii. Pentru a te asigura ca animalul tau nu va lua purici de pe plaja, intreaba veterinarul care este cea mai buna si sigura metoda pe care o poti folosi.
 

3 Protejeaza-i labutele. Soarele puternic si nisipul incins pot afecta labutele animalului, provocandu-i arsuri. Daca ai un caine mai sensibil cum este bichonul sau yorkshire terrier -ul, opteaza pentru ghetutele speciale pentru animale, pentru a-i proteja labutele de eventuale neplaceri.

Asigura-i o sursa de umbra. In cazul in care pe plaja nu exista zone umbroase, nu uita sa iei la si o umbrela de soare. Dupa o perioada de efort fizic, cainele va dori sa se odihneasca intr-un loc racoros.
 

4 Stai cu ochii pe caine. Daca intentionezi sa lasi cainele liber pe plaja, fara sa-l tii in lesa, va trebui sa-l supraveghezi indeaproape. Pe plaja pot exista multe tentatii pentru animal, iar acesta se poate indeparta mult prea mult de tine, existand riscul sa-l pierzi.
 

5 Asigura-te ca inoata intr-un loc sigur. Majoritatea cainilor adora sa inoate. Asigura-te ca animalul inoata int-un loc sigur, fara a se avanta pe langa diguri, deoarece exista riscul ca acesta sa se prinda intr-o plasa de peste sau in unditele pescarilor. De asemenea, in cazul in care in urma unei furtuni au ajuns multe meduze aproape de mal, nu ii permite cainelui accesul in apa. Intepatura provocata de o meduza poate fi foarte periculoasa pentru acesta, existand riscul sa moara.
 

6 Spala cainele cu apa curata. Dupa fiecare baie in mare este bine sa speli cainele cu apa curata. Pana ajungi insa la hotel clateste zona fetei cainelui cu apa curata, deoarece este cea mai sensibila zona, usor predispusa iritatiilor. Odata ajunsi in camera de hotel spala cainele bine pentru a-i curata blana in totalitate.
 

7 Activitatile pe plaja pot fi suparatoare. Se stie ca una dintre cele mai mari placeri ale unui caine este sa sape. Sapatul poate fi relaxant pentru animal si totodata, in acest fel isi va consuma energia. Cu toate acestea asigura-te ca nu sapa intr-un loc aglomerat, unde poate deranja persoanele din jur.

Fii atent pe unde se plimba cainele, deoarece se poate rani in obiectele lasate la intamplare de turisti pe plaja. De asemenea, resturile de mancare sau pestii morti adusi de apa la mal pot fi un real pericol pentru caine.
 

8 Previne deshidratarea cainelui. Nisipul fierbinte si soarele puternic vor face ca animalului sa-i fie sete frecvent. Nu-l lasa sub nicio forma sa bea apa sarata din mare deoarece, pe langa faptul ca poate contine diferite bacterii, apa sarata va face ca animalul sa se deshidrateze rapid.

Asadar, nu uita sa iei cu tine o sticla cu apa plata si un bol din care cainele sa poata bea apa proaspata cand i se face sete.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea