Animale de companie

#pisici #inaltime pisici #cazatura pisici #cadere pisici

Cum reusesc pisicile sa supravietuiasca atunci cand cad de la inaltimi mari

Un studiu realizat pe 132 de pisici care au cazut de la inaltimi foarte mari si au supravietuit, a reusit sa dezvaluie care este secretul felinelor.

Cum de reusesc acesta sa se mentina intacte sau doar cu rani foarte usoare in urma unor accidente in care cad de la inaltimi de zeci de metri? Raspunsul a fost dat de specialistii de la clinica din New York: structura corpului unei pisici este responsabila de sansele pe care aceasta le are de a supravietui.

Potrivit fizicienilor, suprafata corpului unei pisici este foarte mare in raport cu masa, de unde rezulta ca in momentul in care cad, acestea o fac cu o viteza mult mai redusa spre deosebire de alte animale. Specialistii sustin ca viteza pe care o atinge o pisica de talie medie in cadere libera este de 97 de kilometri pe ora (spre deosebire de viteza de 195 de km pe care o atinge un om de talie medie in aceeasi situatie).

In plus, pisicile se adapteaza acestor situatii de-a lungul vietii. Indiferent ca traiesc in mediul urban sau rural, pisicile se catara pe tot felul de suprafete inalte, asa ca este inevitabil sa nu cada cel putin o data si sa invete astfel anumite trucuri .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului