Animale de companie

#animale de companie #caini #medic veterinar #pisici #protectie animale

Cum prelungesti durata de viata a animalului tau

In mod cert si tu iti doresti ca animalul tau de companie sa iti fie alaturi pentru cat mai mult timp. Insa, daca vrei sa te bucuri de el ani buni de acum incolo, este esential sa tii cont de cateva aspecte importante. Iata, asadar, cum poti prelungi durata de viata a animalului tau!



Protectie in interiorul casei

Una dintre modalitatile de a-ti proteja animalul de companie este aceea de a-l tine in casa sau, daca este vorba despre un , printre multe altele. De asemenea, o pisica crescuta in casa va fi ferita de luptele cu pisici sau cu alte animale, cat si de masini sau oamenii rau intentionati.

Pe masura ce animalul tau inainteaza in varsta, temperatura sa corporala nu se va mai regla cu aceeasi eficienta, prin urmare, un caine tinut prea mult in frig risca sa se imbolnaveasca grav ( pneumonie ) sau chiar sa sufere un atac cerebral .

Alimentatia la pisici batrane

Daca vrei ca animalul tau sa se bucure de beneficiile lumii exterioare, fara a fi expus pericolelor sale, alege sa iti plimbi cainele si/sau pisica in lesa , sa ii pui la dispozitie iarba pentru a rontai in voie si chiar sa ii dai voie sa se lafaie in balconul sau terasa inchisa, care nu ii permite evadarea.


Supravegheaza-i greutatea

Obezitatea la pisici si caini poate provoca probleme grave de sanatate: tensiune arteriala marita, dificultati respiratorii, diabet etc. De aceea, este important sa eviti ca animalul tau de companie sa creasca in greutate pe masura ce inainteaza in varsta. In acest sens, va trebui sa faci cateva modificari alimentare, intrucat animalul tau va incepe sa faca tot mai putina miscare, astfel ca aportul caloric va trebui redus proportional.


Nu rata vizitele la medicul veterinar

Nu in ultimul rand, asigura-te ca iti duci periodic animalul de companie la un consult medical pentru a-i face vaccinurile necesare, dar si pentru a-i supraveghea starea de sanatate. Un astfel de obicei te va feri de surprizele neplacute si iti va permite sa te bucuri de animalul tau de companie pentru mai mult timp.

Sursa foto: nh.gov
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare