Animale de companie

#animale de companie #pisici #caini

Cum iti imbunatatesc animalele de companie viata

Stiai ca in urma unor studii care au concluzionat ca prezenta animalelor contribuie la reducerea stresului, cateva companii din Occident le-au permis angajatilor sa vina la birou insotiti de animalutele de companie? Concluzia experimentului a fost urmatoarea: in 90% dintre companii s-a constatat o reducere a nivelui de stres al angajatilor si o imbunatatire a relatiilor interumane.

Animalutele de companie joaca un rol extrem de important in viata noastra de zi cu zi. Inconstient, acestea ne fac sa ne simtim utili si iubiti si ne ajuta sa depasim momentele dificile. Iata si alte beneficii pe care ni le aduc animalutele de companie:
 

1 Indeplinesc diferite sarcini


Unele animalute de companie au devenit indispensabile pentru stapanii lor intrucat indeplinesc diverse sarcini.

Cainii sunt de mare ajutor pentru persoanele cu deficiente auditive sau de vedere dar si pentru cei care au probleme de mobilitate. Un alt exemplu sunt cainii care sunt folositi la vanatoare sau la ghidarea turmelor de oi.

Pisicile se dovedesc utile pentru stapanii lor atunci cand actioneaza asemeni unor „exterminatori” de soareci, gandaci, viermi, muste si alte vietati care ajung intamplator in casa.

In plus, atat cainii cat si pisicile isi protejeaza stapanii si ii alerteaza de fiecare data cand simt un pericol.

2 Ne imbunatatesc starea de sanatate


Mai multe studii au concluzionat ca persoanele care detin animalute de companie sunt mai calme si fac fata mai bine situatiilor stresante. Mai mult de atat, se pare ca animalutele de companie ajuta la o buna recuperare postoperatorie si la diminuarea presiunii arteriale.

Copiii care au crescut in preajma animalutelor de companie sufera de mai putine alergii decat cei care nu au avut aceasta ocazie astfel ca au un risc mai mic de imbolnavire de astm.

Medicii psihologi recomanda adesea un animalut de companie pentru persoanele depresive si anxioase. Plimbarile in parc insotite de cainele de companie sunt recomandate pentru persoanele cu probleme de greutate sau cardiovasculare.


3 Sunt o companie placuta


O persoana care are un animal de companie nu se va simti niciodata singura pentru ca va avea un companion de nadejde.

Animalutele sunt de mare ajutor mai ales pentru copii si persoanele in varsta care nu au tot timpul pe cineva in preajma cu care sa socializeze.


4 Ne invata sa fim responsabili


Cu ajutorul animalutelor de companie ii poti invata pe copii ce inseamna responsabilitatea, compasiunea, respectul si empatia.

Atunci cand un copil creste alaturi de un animalut capata anumite responsabilitati referitoare la ingrijirea prietenului sau necuvantator. Aceste sarcini pe care trebuie sa le implineasca nu sunt altceva decat lectii pe care micutul le va aplica la randul sau cand va fi matur.
 

5 Ne fac sa zambim


Animalutele de companie sunt foarte haioase si ne induc o stare de bine prin faptul ca ne fac sa zambim mai des.

Un animalut reuseste intotdeauna sa-si faca stapanul sa rada dupa o zi epuizanta la serviciu. In plus, acestea isi ajuta stapanul sa adoarma mai repede atunci cand se aseaza in pat langa el.

De altfel pisicile sunt recomandate pentru persoanele care sufera de insomnii sau adorm greu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea