Animale de companie

#caine #agresivitate

Cum intrerupi o lupta intre caini

Daca se intampla ca animalutul tau de companie sa intre intr-o incaierare cu alti caini este bine sa gasesti repede o solutie sa-i desparti inainte ca unul dintre animalute sa fie ranit de celalalt. In functie de prezenta de spirit si de ce ai la indemana in momentul incaierarii, iata cateva metode de a intrerupe o astfel de lupta:



1 In cazul in care stii ca ai un caine agresiv, dominant este recomandat sa porti mereu botnita cu tine si sa o folosesti de fiecare data cand animalutul ar putea sa-i provoace pe cei care se afla in apropiere.


2 Daca ai apa la indemana arunc-o peste cainii incaierati. Acestia o vor lua la fuga sau vor fi nedumeriti, moment de care poti sa-i desparti.


3 De altfel, daca stii ca ai un caine ce intra deseori in conflicte poarta la indemana o sticluta in cu apa si otet (1:1) pe care sa o folosesti pentru a stropii cainii in momentul in care se incaiera. Mirosul puternic ii va opri pentru putin timp, moment in care poti profita sa-i desparti.


4 In cazul in care nu esti singurul martor la incaierare si ai la indemana o haina, un tricou sau orice bucata de material textil , le poti folosi pentru a le arunca peste capul cainilor incaierati si pentru a-i separa astfel unul de celalalt.


5 Daca exista vreun tomberon de gunoi in apropiere, goleste-l repede si rastoarna-l peste unul dintre caini.


6 O alta metoda este sa incerci sa faci cat mai mult zgomot pentru a-i intrerupe din incaierare. Astfel, poti tipa, fluiera, tropai sau iti poti scoate cureaua si lovi cu ea de pamant astfel incat sa faci cat mai multa galagie .


7 In cazul in care vorbim de cainele tau, incearca sa-l prinzi de picioarele din spate si sa-l tragi dupa un gard sau un alt obstacol. In cazul unui caine strain evita sa faci aceasta miscare pentru ca exista un risc prea mare de a fi muscat .


8 Atentie! Nu incerca sa desparti cainii apucandu-i de cap sau de bot, pentru ca vei fi muscat, indiferent daca vorbim de cainele tau sau de unul strain.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare