Animale de companie

#rozatoare #chinchilla #dresaj

Cum dresezi o chinchilla?

Chinchilla poate fi dresata sa manance din palma sau sa stea pe umerii proprietarului, daca aveti rabdare si timp la dispozitie . Chinchilla nu agreaza zgomotele puternice sau miscarile bruste, asa ca e nevoie de calm pentru a o dresa.

 

Chinchilla mananca din palma


In fiecare seara, la aceeasi ora, chinchilla va primi delicatese precum stafide sau fructe. Dupa cateva zile, cand animalul a invatat la ce ora si de la cine vine desertul, poti baga mana in cusca, incet, si sa o tii cu palma deschisa. Chinchilla se va apropia precaut, se va retrage, insa intr-un final va veni sa ia mancarea singura.


Cum sa o inveti sa se urce pe tine


In acelasi mod o puteti invata sa se catere pe un om. Chinchilla va incerca sa se catere pe bratul intins, daca stie ca persoana respectiva nu ii face niciun rau.

Asteptati cu calm ca animalul sa urce si nu faceti gesturi bruste, altfel se va speria. Nu intindeti mana inspre animal, chinchilla uraste sa fie urmarita. Chinchilla nu trebuie scoasa din cusca decat dupa ce s-a obisnuit cu mirosul ingrijitorului.

Dupa cateva astfel de sesiuni de dresaj, chinchilla nu va avea probleme sa fie manipulata si veti constata ca ii place sa fie mangaiata cu blandete dupa urechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea