Animale de companie

#animale #dresaj #caini

Cum dresezi cainele sa asculte comanda „sezi”

Dresandu-ti cainele, ii castigi respectul si increderea mult mai usor, iar relatia dintre voi poate deveni mai puternica. Dintre toate comenzile, „sezi” este cea mai folosita si probabil cea mai importanta din educatia cainelui. Incepand antrenamentele cu aceasta comanda il vei pregati pentru invatarea altor comenzi cu ar fi: „Culcat”, „La pas” sau „ Stai”.

 

Tine minte ca inainte de a incepe sedintele, cainele trebuie sa fie deja obisnuit si familiarizat cu tine. Daca abia l-ai adoptat ar fi bine sa-i acorzi putin timp inainte de a incepe antrenamentele. In caz contrar, nu va mai fi la fel de atent si receptiv.


1. Cand te-ai hotarat sa incepi antrenamentele, nu uita sa iei cu tine cateva gustari pe care sa i le dai ca recompensa .

Inainte de antrenament, lasa-l sa-i fie putin foame. In acest fel va invata mult mai rapid comanda.

2. Aseaza-te in fata cainelui, pentru ca acesta sa-si concentreze toata atentia asupra ta.

3. Ia o recompensa si tine-o in fata nasului sau, dar fii atent insa, sa nu ti-o ia din mana prea devreme. Cu o voce calma spune-i incet numele, apoi da-i comanda „sezi”.

In acelasi timp misca incet mana in care ai recompensa in asa fel incat sa ajunga deasupra capului. Daca animalul nu se aseaza, cu cealalta mana apasa-l incet pe partea dinspre coada, pentru a-i arata ce are de facut.

4. Continua sa tii recompensa langa nasul acestuia. Daca o ridici prea sus, catelul va sari pentru a ajunge la ea.

5. Imediat ce cainele s-a asezat jos, lauda-l si da-i recompensa. De fiecare data cand se aseaza continua sa-i dai o recompensa. Dupa ce ii dai recompensele il poti mangaia si rasfata, deoarece in caz contrar este posibil sa se ridice din pozitie.

6. Repeta zilnic, timp de 5-10 minute. Continua sa ii dai recompense pana cand va invata sa asculte comanda, de fiecare data cand i-o spui. Cand esti sigur ca a invatat sa raspunda comenzii, da-i recompense doar ocazional.

Daca refuza sa stea in pozitia „sezi”, nu-i da recompensa. Incearca din nou, urmand aceiasi pasi pana cand patrupedul va asculta. Daca nici urmatoarele dati nu va sta, intrerupe antrenamentele pentru a le relua mai tarziu sau a doua zi.


Tips:

Sedintele de antrenament ar fi bine sa aiba loc in locatii diferite: in casa, in parc, pe strada etc. ca sa invete sa raspunda la aceasta, oriunde s-ar afla.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare