Animale de companie

#africa #braconaj #rinoceri

Coarnelor tuturor rinocerilor din Africa ar putea fi taiate

Ministerul Mediului din Africa de Sud ia in considerare taierea coarnelor tuturor rinocerilor din tara si interzicerea completa a vanatorii. Aceste masuri vizeaza combaterea crizei provocate de braconaj , care a dus la uciderea a 279 de animale in cursul acestui an.Oficialitatile au demarat un studiu care va dura 3 luni si care urmareste sa afle daca inlaturarea coarnelor tuturor rinocerilor ar ajuta la salvarea acestor animale. Se crede ca aceasta masura ar conduce la oprirea braconajului, rinocerii fiind ucisi pentru coarnele acestora, extrem de cerute pe piata neagra din Asia.

Africa de Sud permite vanatoarea rinocerilor albi, avand in vedere ca pe acest teritoriu sunt in jur de 18.800 de exemplare. De asemenea, anual sunt alocate 5 pemise pentru vanarea rinocerului negru, o specie pe cale de disparitie . Desi in anul 2009 vanatoarea a adus statului un profit de 4,8 milioane de euro, ministerul va obliga prin lege supravegherea vanatorilor de catre institutiile locale, oficialii urmand sa colecteze probe ADN de la animalele ucise.

Avand in vedere ca numarul rinocerilor ucisi de catre braconieri a ajuns anul trecut la 333 de exemplare, comparativ cu anul 2007, cand doar 13 animale au fost omorate, ministrul a promis ca va face tot ce ii sta in putere pentru a opri acest flagel.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.