Animale de companie

#beneficii #caine #animal de companie

Cinci motive sa dormi cu cainele in pat

Multi dintre cei care au acasa caini obisnuiesc sa nu permita animalului de companie sa se urce in pat, din motive de igiena, in mod special. Si totusi a dormi cu catelul in pat are beneficii nebanuite pentru oameni.

Beneficiile somnului alaturi de cainele tau

Un catel care doarme cu stapanul in pat poate fi rasfatat, neobisnuit cu regulile, insa cu siguranta este un „copil cu blanita” foarte iubit. Iar dragostea si permisivitatea sunt rasplatite in feluri pe care cu greu ni le putem imagina, nu doar prin atasament si loialitate din partea blanosilor din dotare.

Sa dormi cu animalul de companie in pat iti poate multe beneficii.

Reduce nivelul de anxietate

Mai multe studii au demonstrat ca anxietatea la oameni poate fi redusa de compania unui catel. De aceea a dormi alaturi de patrupedul tau face sa dispara insomnia si vei putea avea un somn bun si profund, care te va umple de energie si buna dispozitie pentru intreaga zi.

Sporeste senzatia de siguranta

Un catel, nu conteaza daca este mic sau mare, prin simpla lui prezenta te ajuta sa te simti protejat. Asa ca poti dormi linistit alaturi de animalutul tau deoarece te vei simti permanent in siguranta. El este acolo sa te pazeasca!

Ofera satisfactia de a face pe cineva fericit

Iubirea lor neconditionata se traduce prin dorinta arzatoare de a ne fi mereu alaturi. Chiar daca unii o numesc anxietate sau alint ori cerseala, un catel care plange langa patul stapanului chiar este trist si nu vrea decat sa ii fie alaturi. Daca iti primesti cainele sa doarma langa tine in pat il vei face cu adevarat fericit, ceea ce este un beneficiu major pentru ambele parti.

Iti ofera confort si caldura

Nu va mai trebui sa cheltui o avere cu incalzirea deoarece un caine alaturi functioneaza ca un calorifer la purtator si iti ofera un somn cald si placut.

Alunga depresia

Viata vine la pachet cu suisuri si coborasuri, dar daca ai un caine langa tine, poti trai mult mai fericit. Numeroase studii au demonstrat deja ca un caine poate ajuta stapanul cand este in depresie sau pe cale sa intre in ea. Dupa un somn mai lung sau mai scurt, mai bun sau mai rau, va fi greu sa fii trist sau suparat atunci cand patrupedul tau iti va da desteptarea asa cum numai el stie sa o faca.

Foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea