Animale de companie

#pericole #pisici #caini #animale #animale de companie

Cele mai periculoase obiecte din casa pentru animalul tau de companie

Casa ta este un teren minat pentru animalele de companie. Fie ca ai o pisica sau un caine trebuie sa te asiguri ca nu le lasi la indemana obiecte in care se pot rani sau pe care le pot inghiti. Iata care sunt cele mai periculoase lucruri din casa ta, ce pot pune viata animalului in pericol.

Monezi si alte obiecte mici

Obiectele mici, din plastic sau metalice, dar si monezile reprezinta un adevarat pericol pentru animalul de companie, dar in special pentru caini. Acestia pot inghiti cu usurinta aceste obicete, dare odata ajunse in stomac se pot topi, iar zincul continut de ele va fi absorbit in sange. Zincul continut de produsele metalice poate provoca blocaje renale si infarct. Daca animalul tau de companie inghite un astfel de obiect mergi de urgenta la medicul veterinar.

Medicamente

Medicamentele trebuie tinute la distanta de caini si pisici. Cel mai bine este sa le tii intr-un dulap, in care acestea nu pot avea acces. Chiar daca animalul tau se afla sub tratament medicamentos, medicamentele destinate acestuia nu trebuie lasate intr-un loc in care patrupedul sa poata ajunge. Chiar si acestea, ingerate in cantitati mari pot fi fatale pentru animal.

Detergenti si produse de curatenie

Detergentii si produsele de curatenie trebuie tinute intr-un loc inaccesibil animalelor de companie. Ingerate, acestea pot provoca animalului salivare in exces, senzatie de voma, sufocare si in cazuri grave, chiar decesul, din cauza chimicalelor periculoase pe care acestea le contin.

Insecticide

Insecticidele sunt extrem de periculoase pentru animalele de companie. Substantele otravitoare din insecticide sunt toxice pentru animale. Animalele pot prezenta stari de voma, slabiciune musculara, crize de epilepsie, salivare in exces, sufocare si in cazuri grave, chiar decesul.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea