Animale de companie

#caini #animale de companie #caine

Cele mai frecvente greseli ale copiilor fata de caini

Este bine sa-ti inveti copilul inca de la o varsta frageda cum sa se comporte cu un caine. Incepand cu varsta de 2 ani, micutul tau va incepe sa inteleaga cum sa se comporte cu animalutul vostru de companie. La inceput, este indicat sa-i supraveghezi pe amandoi in timp ce-si petrec timpul impreuna si sa incerci sa-i explici copilului tau ce nu este bine sa faca. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le poate face un copil fata de prietenul sau de companie:


1 Copiii sunt foarte energici, alearga, tipa si fac miscari brusti iar acest comportament este foarte stimulant pentru caine care poate reactiona in consecinta. Se poate intampla ca animalul sa reactioneze din instinct si sa-i faca rau copilului.

2 Adesea copiii isi lasa jucariile imprastiate, in locuri in care cainii au acces foarte usor la ele sai astfel ca apar des situatii in care cainele distruge o jucarie a copilului.


3 Micutii se joaca agresiv cu animalutul de companie, il trage urechi, de labe, de coada riscand sa fie muscati.


4 Adesea copiii vor sa imbratiseze cainii tinandu-i de gat insa animalele pot interpreta acest gest ca pe o amenintare astfel ca reactioneaza violent.


5
O alta greseala pe care o pot face copiii este aceea ca se uita in ochii cainelui timp de mai multe minute, fara a clipi. Animalutul poate interpreta si acest gest ca pe o amenintare astfel ca este posibil sa inceapa sa latre pentru a-l ameninta.


6 Este posibil ca un copil sa devina anxios si sa isi retraga repede mana atunci cand vrea sa-i ofere ceva de mancare cainelui din palma. In acest moment cainele poate sari dupa mancare si-l poate rani, neintentionat.


7
De asemenea, copiii trebuie invatati sa respecte dieta catelului si sa nu le ofere mancare, snacksuri si dulciuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea