Animale de companie

#pesti #acvariu pesti #pesti agresivi

Cei mai agresivi pesti de acvariu

Pestii de acvariu sunt creaturi docile si linistite, dar sa nu generalizam. Exista si soiuri de pesti foarte agresivi, chiar daca marimea lor nu sugereaza acest lucru.
Iata care sunt cele mai agresive specii de pesti de acvariu.

Piranha cu burta rosie

Pestele piranha cu burta rosie este foarte agresiv, astfel ca nu este indicat sa bagi mana in acvariul in care se gaseste. Este foarte probabil sa te muste. Studii recente au scos la iveala faptul ca pirahna cu burta rocie este un peste latrator, in sensul ca scoate niste sunete ciudate atunci cand incearca sa ajunga la manacare.

Prin sunetele pe care le scoate, aceasta specie de piranha isi alunga eventualii competitori.

Rechinul cu coada rosie

Un alt peste de acvariu foarte agresiv este rechinul cu coada rosie. Nu este un rechin in adevaratul sens al cuvantului, dar si-a dobandit aceasta denumire gratie formei corpului. Rechinului cu coada rosie nu ii prieste singuratatea, astfel ca il poti tine intr-un acvariu cu alti pesti din specia lui. Nu este indicat sa ii aduci colocatari din alte specii.

Barbus Tetrazona

Pestii din specia Barbus Tetrazona sunt de o agresivitate moderata, fiind cunoscuti datorita obiceiului lor de a ciupi inotatoarele altor pesti. Din acest motiv, specialistii recomanda ca Barbus Tetrazona sa nu fie tinuti in acelasi acvariu cu pesti ce prezinta inotatoare lungi, precum Scalar, Betta, Guppy sau Gourami.

Pestele jandarm

Pestele jandarm nu este un singuratic, ci prefera sa traiasca in compania altor pesti din specia lui. Motto-ul dupa care se ghideaza eil: ?cei mai puternici supravietuiesc?. Pestele jandarm manifesta agresivitate fata de semenii lui mai mici, astfel ca daca nu are hrana nu va ezita sa ii manance pe cei lipsiti de aparare.

Pestele cu cap de sarpe

Pestele cu cap de sarpe este una dintre cele mai agresive specii de pesti de acvariu. In multe tari, pastrarea acestor pesti in casa a fost interzisa, tocmai din cauza agresivitatii lor. Pestele cu cap de sarpe este canibal si se hraneste cu alti semeni din aceeasi specie, daca faci greseala de a tine mai multi pesti in acelasi acvariu.

Foto: treknature.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.