Animale de companie

#animale #microcip #pasaport animale #calatorie animale

Ce documente iti trebuie ca sa calatoresti cu animalul in Europa?

Calatoria cu un animal de companie in tarile Uniunii Europene se face numai daca acesta are microcip si are toate analizele la zi.De la 1 ianuarie 2012 , microciparea este unicul mijloc de identificare admis pentru animalele care circula in spatiul comunitar, nemaifiind admisa tatuarea.

Dupa implantarea microcipului se intocmeste un pasaport tip UE pentru animalele de companie, care se legalizeaza de catre reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

In pasaport trebuie sa fie evidentiata obligatoriu vaccinarea antirabica, facuta cu cel putin 21 de zile inainte de data plecarii, deparazitarea interna facuta cu 1-5 zile inaintea sosirii in tara de destinatie si deparazitarea externa.

Animalele (caini, pisici) cu varsta mai mica de trei luni (varsta la care se face vaccinarea antirabica) si la care nu au trecut 21 de zile de la aceasta, nu pot circula in tarile Uniunii Europene.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.